Apple відмовиться від токсичних хімікатів при збиранні айфонів

Apple відмовиться від токсичних хімікатів при збиранні айфонів

21.08.14 13:42 0 849
Компанія Apple заборонить використання бензолу і н-гексану у виробництві всієї своєї продукції.

Про це пише TechNewsWorld.

Рішення про відмову від використання бензолу і н-гексану було прийняте через п’ять місяців після звернення комітету із захисту прав споживачів Green America, активісти якого вимагали від компанії заборонити використання на виробництві смартфонів і планшетів бензолу і н-гексану. Ці хімікати можуть викликати лейкемію і небезпечні неврологічні хвороби.

До вимог Green America приєдналася правозахисна організація China Labour. Її фахівці вимагали перевірити, в яких умовах працюють півмільйона китайських робітників, які задіяні в збиранні гаджетів.

Apple провела внутрішнє розслідування, за результатами якого фахівці компанії дійшли висновку, що загрози для робітників не було. З-поміж 22 фабрик компанії небезпечні речовини використовувалися лише на чотирьох, причому у «розумній» кількості.

Незважаючи на оптимістичні висновки внутрішнього розслідування компанія все ж наклала заборону на використання бензолу і н-гексану при зборці своїх пристроїв.

Однак заборона не поширюється на ранні етапи виробництва, у яких задіяна велика кількість підприємств і компаній-партнерів. Керівництво Apple лише порекомендувало керівникам фабрик, що займаються зборкою, перевірити сировину на вміст бензолу і н-гексану.

Представниця організації Green America Елізабет о’Коннел назвала ініціативу Apple правильною і висловила сподівання, що компанія розширить список заборонених шкідливих речовин.

Застосування бензолу і н-гексану у виробництві електроніки характерно не лише для Apple, а й для багатьох інших компаній. Сліди цих речовин, що можуть викликати онкологічні захворювання і завдавати збитків ЦНС, були виявлені у сигаретах, фарбах, миючих засобах і клеях. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Питанням ...
Наступна новина: На Тернопіллі підготовка до ...

КОМЕНТАРІ