Володимир Гунчик: Хороші дороги - наш пріоритет, тому важливо спільно визначити першочергові проблемні питання, закумулювати ваші пропозиції, щоб далі виносити їх на розгляд вищих органів влади

Володимир Гунчик: Хороші дороги - наш пріоритет, тому важливо спільно визначити першочергові проблемні питання, закумулювати ваші пропозиції, щоб далі виносити їх на розгляд вищих органів влади

21.08.14 13:54 0 701
Будівництво, ремонт та утримання доріг у належному стані — робота непроста, однак волинські дорожники виконують її на високому рівні. Це відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час робочої зустрічі з представниками галузі.

Як наголосив він, мета цієї першої спільної розмови - визначити низку першочергових проблемних питань для подальшого їх вирішення. “Хороші дороги - наш пріоритет, тому важливо спільно визначити першочергові проблемні питання, закумулювати ваші пропозиції щоб далі виносити їх на розгляд вищих органів влади та посадових осіб”, - зауважив Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації також наголосив, що таким чином обласна влада бере на себе зобов'язання поступово вирішувати ці питання, а наприкінці наступного місяця поінформувати про перші результати. Однак, для того, аби ситуація в галузі стала покращуватися, необхідно спільно працювати всім - дорожникам попри все якісно виконувати свою роботу, владі - шукати шляхи розв'язання тих чи інших питань як на місцевому, так і на загальнодержавному рівнях, в тому числі й щодо фінансування.

З огляду на це, Володимир Гунчик вніс пропозицію напрацювати спільну систему взаємозаліків: тобто кредиторська заборгованість бюджету підприємствам поступово зараховувалась як сплата окремих податків чи зборів, а також нарахувань. “Я чекаю пропозицій з вашого боку з цього питання. Таким чином підприємства мали б певну економію живих грошей та вкладали їх у роботу”, - розповів він.

Звернув увагу голова облдержадміністрації і на якість виконання робіт. Він акцентував, що коштів нині мало, тому працюючи варто керуватися принципом - нехай менше зробити, але якість має бути на найвищому рівні.

Окремо Володимир Гунчик підкреслив й важливість впорядкування інфраструктури обабіч доріг: “Відповідальність за придорожні території, їх впорядкування покладена на вас, тому я прошу, щоб вони були в належному стані”.

В свою чергу, дорожники поділилися проблемними питаннями, вирішення яких - невідкладне. Перш за все - це фінансування. Як наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, нині система розподілу коштів на роботи є недосконалою, адже більша частина належної за рік суми запланована на зиму, а не на активний літньо-осінній період дорожніх робіт. Голова облдержадміністрації попросив підготувати відповідну пояснювальну записку, аби порушити це питання у відповідних міністерствах та відомствах.

Також волинські дорожники внесли пропозицію, щоб за ремонт, реконструкцію певні ділянки автошляхів постійно відповідав один і той же підрядник. Тоді, на їх думку, буде набагато простіше контролювати якість робіт та притягувати до відповідальності, якщо дорога, до прикладу, після зими, розсипалась.

Представники галузі торкнулися й інвестування залучених коштів у розбудову доріг краю. Нині в області вже впроваджується багато спільних з ЄС подібних невеликих місцевих проектів, то чому б активніше не брати участь у грантових проектах. Володимир Гунчик підтримав таку пропозицію, він наголосив, що з підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС, кількість великих інфраструктурних проектів зросте, з огляду на це він уже запропонував дорожникам вносити свої конкретні пропозиції.

За результатами шньої робочої зустрічі буде підготовлено низку листів та документів для подальшої роботи у вищих органах влади. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив сподівання на плідну співпрацю, адже, за його словами, Волині важливо не втратити той рівень якості доріг, який є нині.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ