Луцьк: у міській раді обговорили напрямки підтримки молодіжних ініціатив та ефективність співпраці з громадськими організаціями міста

Луцьк: у міській раді обговорили напрямки підтримки молодіжних ініціатив та ефективність співпраці з громадськими організаціями міста

21.08.14 16:56 0 718
У залі засідань відбулась нарада з молодіжними активістами, представниками громадських організацій та студентського самоврядування з метою обговорення підтримки молодіжних ініціатив, ефективності співпраці та проведення найближчих заходів, що відбуватимуться з нагоди Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Олександр Веремійчик на початку зустрічі проанонсував заходи, що відбуватимуться у нашому місті 22-24 серпня. Так, 22 серпня о 19:00 у клубі «Патріот Батьківщини» відбудеться кіномарафон «Моя Незалежність», 23 серпня о 12:00 - творчий проект «Обніміться ж, брати мої!» в арт-галереї «Луцьк», о 15:00 у Луцькому замку стартує фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині», 24 серпня о 12:00 на Театральному майдані міста відбуватиметься експрес-пленер «Намалюєм мирне завтра». На думку керівника профільного відділу, представники громадських організацій мають залучати охочу громадськість до участі у цих патріотичних заходах, адже зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, для українців ці свята набувають нового значення.

Опісля учасники наради перейшли до обговорення робочих моментів у співпраці міської ради з громадськими організаціями. Олександр Веремійчик зауважив, що громадські організації повинні демонструвати ефективність їх діяльності, вміння працювати зі ЗМІ та звітувати про проведені заходи.

«Кошти є. Можливо, у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в державі, заходи фінансуватимуться у меншій мірі. Молодіжну політику необхідно підтримувати та розвивати», - переконаний він. У контексті фінансування Олександр Веремійчик звернувся до присутніх з проханням, аби ті, хто надає до розгляду проекти, зазначали, чи вже надавались кошти з обласного бюджету. Адже, за його словами, був випадок, коли проект стовідсотково вже був профінансований з обласного бюджету, а ще поданий на розгляд для фінансування з міського.

Також він звернув увагу на звітність, яку необхідно подати після проведення заходу, якщо він фінансувався з коштів міського бюджету.

У свою чергу, молоді активісти звернулися до керівника відділу у справах сім’ї та молоді, аби розробити спрощений варіант аплікаційної форми, де б містилися концептуальні питання щодо проведення заходу.

Окрім цього, представники громадських організацій внесли пропозицію, аби кошти щодо фінансування заходів розподіляли відсотково відповідно до тематичного спрямування. Тож учасники наради вирішили до 28 серпня зібрати ініціативну групу, яка б детально опрацювала це питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів продовжуватиме ...
Наступна новина: Львівщина попрощалася із ...

КОМЕНТАРІ