У Волинській області за адміністративні корупційні правопорушення покарано членів виборчих комісій

У Волинській області за адміністративні корупційні правопорушення покарано членів виборчих комісій

21.08.14 13:01 0 704
Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Волинській області викрито низку посадових осіб дільничних виборчих комісій у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень.

Зокрема, після проведення виборів, рядом голів та секретарів дільничних виборчих комісій Ківерцівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів з метою незаконного одержання дарунків було підроблено протоколи засідань комісій.

Зокрема, без проведення засідань усіх членів дільничних виборчих комісій, спритники підробляли протоколи, у яких одноособово визначали хто отримає одноразову грошову винагороду в розмірі близько 1 тис. грн. Як правило, такі кошти отримували голови та секретарі без врахування думки інших членів комісії.

Всього за наслідками проведених перевірок складено 9 протоколів за ч.2 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановленої законом заборони щодо одержання дарунків). Стосовно 5 посадовців протоколи вже розглянуто судом, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів в розмірі 850 грн. кожен. Незаконно одержані кошти конфісковано в дохід держави.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ