На Львівщині відбувся інформаційно-практичний семінар з впровадження системи сертифікації GoToCarpathia

На Львівщині відбувся інформаційно-практичний семінар з впровадження системи сертифікації GoToCarpathia

21.08.14 11:11 0 776
Нещодавно на Львівщині, в екотуристичному регіоні Бескиди, за підтримки департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації відбувся інформаційно-практичний семінар з впровадження системи сертифікації GoToCarpathia в Україні в рамках реалізації мікропроекту «Трансфер ідеї зеленого туризму в Україні на основі системи сертифікації GoToCarpathia.

Зазначимо, що цей Проект співфінансується з коштів Європейського Союзу та реалізовується Громадським благодійним «Еколого-географічний фонд» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації в партнерстві з Асоціацією гірських провідників «Ровінь» та Фундацією Бєщадською (Устрики-Дольні, РП) в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013.

Учасниками семінару стали власники агроосель Сколівського та Дрогобицького районів, представники готельно-відпочинкових закладів, природних заповідників, громадських організацій, а також місцевих органів виконавчої влади.

В рамках програми заходу презентовано основні підходи до впровадження сертифікації GoToCarpathia в Українських Карпатах. Зокрема, учасникам розповіли, чому варто мати сертифікати, яку вони несуть користь та обов’язки, наведено кращі приклади сертифікації Європи та США. GoToCarpathia – система сертифікації, а також ідеї для розвитку і промування зеленого туризму в Карпатах. Варто зауважити, що екосертифікація не є обов’язковою вимогою, а лише незалежним і добровільним рішенням кожного із зацікавлених суб’єктів.

Сертифікація здійснюватиметься аудиторською комісією проекту GoToCarpathia за 5 критеріями та поширюватиметься на 5 категорій послуги ночівлі, гастрономічні послуги, освітні послуги, екотуристичний продукт та амбасадор.

Під час практичної частини семінару наведено приклади об’єктів зеленого туризму Українських Карпат як потенційних учасників системи сертифікації GoToCarpathia, яким притаманні бойківський колорит, автентичність, екодружність та атрактивність.

Також, учасники семінару мали змогу презентувати свої туристичні об’єкти та подискутувати щодо доцільності впровадження системи сертифікації на території Українських Карпат. В результаті цікавих обговорень суб’єкти туристичного середовища констатували факт позитивного впливу запровадження сертифікації GoToCarpathia на розвиток зеленого туризму на Львівщині, що сприятиме активізації здорової конкуренції та мотивуватиме до збереження природної, історичної, культурної та духовної спадщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Брати Капранови у новій ...

КОМЕНТАРІ