В Житомирській області вирішення проблеми військових 30-ї бригади – на особистому контролі голови облдержадміністрації

В Житомирській області вирішення проблеми військових 30-ї бригади – на особистому контролі голови облдержадміністрації

21.08.14 15:26 0 737
19 серпня голова облдержадміністрації Сергій Машковський поспілкувався з військовослужбовцями 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського.

Проблема, з якою бійці звернулися до очільника області, дуже серйозна та потребує негайного вирішення.

Як розповів журналістам молодший сержант 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського Андрій Бондарчук, командування, з яким військові перебували в зоні АТО, залишило їх перед наступом терористів.

«Ми прийшли до голови облдержадміністрації, аби повідомити про те, що не є дезертирами чи втікачами, – наголосив Андрій Григорович. – Перед наступом терористів нас напризволяще покинуло командування. Ми практично були в оточенні у російських військових. Під час обстрілу у селі Степанівка Донецької області у нас майже не залишилося техніки».

Як відомо, бійців 30-ї бригади було направлено у трикутнику Красний Луч – Антрацит – Торез. Проте виконати бойове завдання не вдалося. Перший батальйон бригади змушений був залишити облаштовані позиції під загрозою опинитися в оточенні.

«На тому, що вціліло, втікало командування, – продовжує Андрій Бондарчук. – А нам сказали вибиратися власними силами. Деякі хлопці підходили ближче до кордону з Росією, тому що так було безпечніше. Інші отримали поранення від куль терористів. Частина із них, на жаль, загинули. А зараз у нас невизначений статус. Ми готові після реабілітації повернутися в зону антитерористичної операції і надалі захищати свою країну, але з відповідальними командирами та їхніми чіткими наказами».

Сергій Машковський, вислухавши військових, повідомив:

«Наразі найбільшою проблемою в області є відсутність достовірної інформації. Я беру питання, пов’язані з нашими земляками-військовослужбовцями, на особистий контроль. Адже у ситуації, що склалася, треба вивчати кожен випадок окремо. Я не вважаю позицію бійців виявом дезертирства чи зради».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Львівській ОДА обговорили ...

КОМЕНТАРІ