У РІВНОМУ ПОВНІСТЮ ПОГАСИЛИ БОРГ ПЕРЕД ФОНДОМ 99 ПЛАТНИКІВ

У РІВНОМУ ПОВНІСТЮ ПОГАСИЛИ БОРГ ПЕРЕД ФОНДОМ 99 ПЛАТНИКІВ

21.08.14 14:51 0 786
Тісна співпраця з виконкомом міської ради – запорука погашення пенсійних боргів, вважають пенсійники обласного центру. Саме завдяки їй з початку нинішнього року загальна заборгованість із сплати страхових внесків по управлінню Фонду в місті Рівне зменшилася на 335 тис. грн. (6,1 %), а недоїмка – на 866 тис. грн., або 23%. Повністю погасили борг 99 платників.

Значні зрушення відбулися в роботі з підприємствами-банкрутами. За січень – липень ц.р. ними погашено 784 тис. грн. боргу. Окрім того, розпочато процедуру розпорядження майном ще по двох суб’єктах господарювання із боргом на суму 630 тис. гривень. А тим економічно-активним підприємствам, які погасили недоїмку попередніх років і своєчасно сплачують поточні платежі, списано 1,1 млн. грн. нарахованих фінансових санкцій і пені.

Така спільна і системна робота виконкому ради та управління Фонду щодо пошуку додаткових ресурсів наповнення пенсійного бюджету, зміцнення платіжної дисципліни та погашення боргів триває упродовж декількох останніх років. Не рідше двох разів на рік питання щодо заборгованості платників перед ПФУ розглядаються на засіданнях виконкому, щомісячно про стан справ особисто інформується міський голова, заслуховуються звіти керівників найбільших підприємств-боржників.

Цього року рішенням виконкому затверджено графіки погашення заборгованості 66 підприємствами-боржниками та 316 фізичними особами-підприємцями на загальну суму 5,9 млн. гривень. Підтримано також пропозицію управління Фонду щодо включення до міського бюджету коштів на погашення пенсійних боргів підприємствами житлово-комунальної галузі. Як результат, уже виділено із бюджету 756,3 тис. грн. на ліквідацію заборгованості двох жеків.

Принагідно нагадаємо, що Рівненський міський голова пан Володимир Хомко особисто сприяв управлінню Фонду у створенні першої в області зали для прийому громадян за принципом «єдиного вікна», у безкоштовному наданні площі для оприлюднення інформації про недобросовісних платників на білбордах міста та у вирішенні інших злободенних питань.

Пенсійний фонд України

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Зустріч із ...

КОМЕНТАРІ