На Тернопіллі у Бережанах попрощалися з Олександром Філем

На Тернопіллі у Бережанах попрощалися з Олександром Філем

21.08.14 15:16 0 818
20 серпня у Бережанах попрощалися з Олександром Філем, котрий загинув в зоні проведення АТО, 16 серпня, під час виконання бойового завдання. Олександр Філь був навідником аеромобільного-десантного батальйону військової частини. Рік тому хлопець пішов служити за контрактом у 80-ту аеромобільну бригаду у Львові. Від початку бойових дій на Сході – знаходився в зоні АТО. Охороняв аеропорти Донецька та Луганська.

Провести в останню путь Олександра прийшло усе місто, жителі навколишніх сіл. Поминальну службу відправив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Під час прощальної промови він закликав краян до посиленої молитви за Україну.

«Тільки Господь подарує спокій нашій державі та захистить нас від ворога», - наголосив Василій Семенюк. «А ми, в свою чергу, маємо молитися за Героїв України. з болем у серці, проводжаємо в останню путь Олександра, ще молодого юнака, який віддав життя, щоб оборонити нас та свою державу. Його вчинок – вияв найбільшої любові – він загинув, захищаючи друзів та Батьківщину», - сказав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

Олександр з дитинства мріяв стати військовим. Багато читав та знав про військову техніку. Добре вчився у школі. Улюбленими предметами були Історія України та Всесвітня історія.

«З Сашком було завжди цікаво спілкуватися, він сидів позаду мене на уроках», - пригадує його однокласниця Наталія Цікліцька. «Часом мені здавалося, що він народився не в ту епоху. Він мав бути героєм книг ХХ століття тому, що був дуже мужнім та вольовим. Він, мабуть, перший з класу з ким би я пішла в розвідку. Олександр був справжнім чоловіком», - з сумом пригадує Наталія.

Лише хороше розповідають про Героя і його військові побратими, які разом з Олександром несли службу у 80 аеромобільній бригаді Львова, а потім в Луганську та Донецьку. «Він був життєрадісний, завжди усміхався, умів підняти бойовий дух», - розповідають товариші загиблого Богдан та Олег. «Неодноразово, пліч-о-пліч ми стояли на передовій. Сашко ніколи не ховався за спинами інших. Він загинув як справжній герой».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько 450 млн. гривень ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ