На Тернопіллі підготовка до осінньо-зимового періоду 2014-2015 року триває

На Тернопіллі підготовка до осінньо-зимового періоду 2014-2015 року триває

21.08.14 13:51 0 773
Про технічний стан об’єктів теплопостачання, водопостачання, водовідведення, благоустрою, житлового фонду та підготовка їх до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років йшлося на виїзному засіданні колегії управління житлово-комунального господарства Тернопільської обласної державної адміністрації, яке відбулося 20 серпня у Гусятинській райдержадміністрації.

- Станом на 15 серпня на Тернопільщині готовність галузі житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду в середньому складає 70,0%, – доповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Орест Куриляк. - Комунальні котельні місцевих рад підготовлені на 84,5%, теплові мережі комунальних котелень на 75,3%, замінено 2,343 км (73,2% від запланованого) комунальних теплових мереж на труби в пінополіуретановій ізоляції. Теплопостачальними підприємствами підготовлено план заходів зі зниження споживання природного газу на 30% до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014/2015 років.

Орест Васильович поінформував, що ОКП «Тернопільтеплокомуненерго» виконано заходи, пов’язані із переведенням котлів на використання альтернативних видів палива.

«Дуже нелегким завданням у цьому році є організувати економію газу на 30%, - наголосив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. - Але є доручення Уряду, є реальна ситуація, що склалася в країні. В області створено обласний Антикризовий енергетичний штаб. Аналогічні штаби діють у всіх районах краю. Однак я звертаюся до представників усіх районів не підходити до виконання поставлених завдань формально. Для того, щоб не виникало проблем під час опалювального сезону, ми повинні працювати зараз».

Підготовка до нового опалювального сезону триває у всіх районах області. Аналізуючи звіти про комплексну підготовку житлового фонду, варто зазначити, що найвищі темпи підготовки житлових будинків в Бучацькому (82,6%), Зборівському (100%), Чортківському (75,0%) та в м. Тернопіль (73,2%.

Найнижчі - у Бережанському, Борщівському, Заліщицькому, Козівському, Кременецькому, Шумському районах та м. Чортків ( підготовка становить менше 60%). Не розпочато підготовку житлового фонду в Лановецькому, Підволочиському районах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Apple відмовиться від ...
Наступна новина: Володимир Гунчик: Хороші ...

КОМЕНТАРІ