Закарпатська "Свобода" попередила контрреволюцію в Іршаві

Закарпатська "Свобода" попередила контрреволюцію в Іршаві

22.08.14 14:40 0 971
20 серпня 2014 року в Іршаві відбувся мітинг за участі працівників лісового господарства певних районів з приводу цілком законного звільнення директора Державного підприємства "Довжанське лісомисливське господарство" Василя Леднея. Свободівці Закарпаття попереджали про можливі провокації та не дали їм статися й цього дня.

Нагадаємо, що 14 серпня Іршавська районна рада ухвалила рішення, яке суперечить ст. 19 Конституції України, ст. 44 ЗУ "Про місцеве самоврядування" і ст. 13, 14 ЗУ "Про місцеві державні адміністрації", та містить ознаки посягання на зміну конституційного устрою України в окремому регіоні. Зокрема, у ньому йдеться про повернення (відкликання) повноваження районної ради, делеговані Іршавській районній державній адміністрації згідно з ст. 44 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Щодо незаконного рішення Іршавської районної ради народний депутат України Едуард Леонов, уповноважений парламентською фракцією Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Закарпатті надіслав депутатське звернення до Генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням взяти цю справу під особистий контроль та провесті детальну перевірку матеріялів справи.

На площі перед Іршавською районною радою зібралось близько двохсот людей, представників лісгоспів та інших держслужбовців. Куратори присутніх – голова райради і його заступник – вимагали відставки голови Іршавської РДА. "Перед натовпом виступили голова районної ради Іван Савко та його заступник Петро Добромільський з пропозицією від імені лісників висловити недовіру голові Іршавської РДА В'ячеславу Свічкарю. Аргументували вони це зібрання тим, що голова райдержадміністрації сприяв звільненню попереднього керівника лісгоспу. Свободівці, які були присутніми на цьому ганебному зборищі, переконливими аргументами зупинили маніпуляцію громадськістю. Адже велика частина людей були погано проінформовані. Зрозумівши, що голова районної ради та його заступник просто почали боротьбу проти очільника РДА, громада розійшлась. Проте кричущий факт використання нелегітимного рішення райради про відставку В'ячеслава Свічкаря та зібрання заангажованих мітингів говорить про те, що колишні корупціонери не гребують способами повернутися до влади. Дуже позитивно, що громада дослухалася до наших порад та не дала скористатися ними для досягнення чиїхось інтересів", – зазначив, коментуючи ситуацію в районі, голова Іршавської районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 3)
Попередня новина: Луцьк: «Ми провели ...
Наступна новина: Велозу: В даний час не ...

КОМЕНТАРІ