Олександр Пирожик ознайомив журналістів зі Сходу та Півдня України з позицією "Свободи" щодо військово-політичної ситуації в країні

Олександр Пирожик ознайомив журналістів зі Сходу та Півдня України з позицією "Свободи" щодо військово-політичної ситуації в країні

22.08.14 17:35 0 746
21 серпня 2014 року перший заступник голови Волинської обласної ради cвободівець Олександр Пирожик зустрівся з журналістами та блогерами зі Сходу та Півдня України, під час якої ознайомив мас-медіа з позицією "Свободи" щодо військово-політичної ситуації в країні.

Прес-конференція "Діялог влади з пресою Волині" відбулась у рамках проєкту "Схід–Захід: Редакції за обміном", який реалізовує "Інтерньюз-Україна". Під час прес-конференції медійники зі Сходу та Півдня України задали Олександру Пирожику чимало запитань. Здебільшого вони стосувалися діяльності волинських ЗМІ, політичної ситуації в області, питань люстрації та мобілізації, зокрема позиції керівництва Волинської обласної ради та фракції ВО "Свобода" щодо цих питань.

Відповідаючи на запитання, свободівець заявив чітку позицію політичної сили, яку він представляє, щодо позачергових виборів. "Якщо виборний орган влади неспроможний ухвалювати рішення в інтересах своєї нації та держави, не відстоює національні інтереси або інтереси громади, він повинен бути розпущений достроково. Це стосується як Верховної Ради України, так і місцевих рад. Фракція ВО "Свобода" у Волинській обласній раді неодноразово заявляла: якщо рада буде недієздатна ухвалювати принципові рішення, треба проводити позачергові вибори. Ми готові на них іти хоч цієї осені, хоч навесні. Хоча, на мою думку, якщо керівники держави справді хочуть здійснити адмінреформу, змінивши місцеве самоврядування, спершу слід підготувати необхідну законодавчу базу та здійснити реорганізацію структури, а вже тоді логічно було би проводити місцеві вибори відповідно до цієї оновленої управлінської структури", – зазначив Олександр Пирожик.

Cвободівець зазначив, що націоналісті завжди були за очищення влади. Проте, схоже, багатьом у центральних органах влади цей процес не вигідний. "Більшість у цьому парламенті на це не піде. Але ж очищення таки необхідно проводити, без цього перезавантаження влади неможливе. Має бути ухвалений відповідний закон, і лише згідно з ним слід здійснювати очищення влади", – вважає свободівець.

Також Олександр Пирожик зазначив, що ВО "Свобода", як і раніше, виступає за введення воєнного стану на територіях, де відбуваються бойові дії. Оскільки, на його думку, це дасть право призначати у звільнених містах комендантів, і не допустити реваншу сепаратистів, проросійських сил на звільнених територіях. Крім того, чимало свободівців з Волині воюють на Сході України. "Більше десятка свободівців проходять вишкіл у батальйоні "Січ", серед них – керівник Ківерцівської "Свободи", священик Олександр Вронський. Є свободівці й у батальйонах "Азов", "Донбас", у складі 51-ї окремої механізованої бригади. Загалом не менше двох десятків членів об'єднання з Волині воюють у зоні АТО. Незабаром їх стане ще більше. Серед тих, хто виявляє бажання поповнити лави Збройних Сил України, є й депутати обласної та районних рад Волині", – зауважив Олександр Пирожик.

Свободівець також поінформував, що активісти ВО "Свобода" від початку російської агресії надають допомогу українським бійцям, які воювали та воюють на Донбасі. З ініціативи ВО "Свобода" на Волині створено обласний комітет гуманітарної допомоги війську, роботу якого координує депутат Володимир-Волинської міськради Сергій Коба. Завдяки небайдужим волинянам, підприємцям та сільським головам лише за останні три тижні вдалося зібрати й відправити на фронт майже 60 тонн продуктів харчування, амуніції та медикаментів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ