Житомирщина: хорова капела «Орея» долучилася до допомоги землякам-військовослужбовцям

Житомирщина: хорова капела «Орея» долучилася до допомоги землякам-військовослужбовцям

22.08.14 17:23 0 720
З нагоди 23-ї річниці незалежності України 21 серпня в Житомирі відбувся благодійний концерт академічної хорової капели «Орея». У цей непростий для нашої держави час виконавці вирішили допомогти Збройним Силам. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку наших земляків із 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, які беруть участь в антитерористичній операції. Аналогічний захід пройде і 22 серпня в костелі святого Йоана з Дуклі.

Всі поціновувачі високого мистецтва поринули у світ музики. Окрім естетичного задоволення й позитивного настрою глядачі змогли реально допомогти нашим бійцям. Всі кошти від продажу квитків будуть спрямовані на потреби 95-ї бригади, а волонтери обласної організації Товариства Червого Хреста України збирали гроші на медикаменти для військових.

У своєму виступі перед глядачами художній керівник та головний диригент житомирської хорової капели «Орея» Олександра Вацек наголосив: «У новинах на телебаченні зараз дуже багато негативу. Після їх перегляду в людей виникає депресія. Але є надія, що наша країна підніметься. Вже ми не такі, як були раніше. Особливо змінюється молодь, у середовищі якої багато непересічних особистостей».

«Кожен має займатися своєю справою. Але ми зобов’язані пам’ятати про хлопців, які зараз перебувають на сході України. Вони гинуть за те, що вірять. Там не заробляють грошей, тому ми повинні допомогти нашим захисникам», – додав Олександр Вацек.

Глядачі дякували виконавцям за кожну композицію гучними оваціями. Твори вітчизняної і зарубіжної хорової класики, переплетені з релігійними мотивами не могли залишити байдужою жодну людину в залі. Особливо зворушливим було виконання пісні «Гей, плине кача по тисині…» самим Олександром Вацеком. Всі гості заходу стояли і плакали. Не стримували сліз і самі хористи. Ця композиція стала символічною молитвою за загиблими героями Небесної сотні та усіма учасниками антитерористичної операції.

На благодійну акцію завітав і кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Ярослав Лагута. Він звернув увагу на те, що концерт проводиться саме з ініціативи хорової капели «Орея», яку підтримала облдержадміністрація. Посадовець додав: «Всі кошти від заходу будуть спрямовані на надання адресної допомоги нашим десантникам, які з честю обороняють кордони України. Голова облдержадміністрації також долучився до цієї акції і передав кошти для потреб бійців. Від імені усіх житомирян та обласної влади хочу висловити слова щирої подяки колективу «Орея» за ініціативність та небайдужість до проблем нашого регіону».

Від продажу квитків на благодійному концерті вдалося зібрати 7 тис. 420 грн., які найближчим часом передадуть на потреби бійців 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Подольскі близький до ...

КОМЕНТАРІ