У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик продовжує ініціювати робочі зустрічі з представниками підприємств господарського комплексу регіону

У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик продовжує ініціювати робочі зустрічі з представниками підприємств господарського комплексу регіону

22.08.14 14:17 0 709
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик продовжує ініціювати робочі зустрічі з представниками підприємств господарського комплексу регіону. Учора ж відбулася перша розмова з керівниками як великих агроформувань, так і менших фермерських господарств краю.

Головна мета такої зустрічі, за словами Володимира Гунчика - почути об'єктивну оцінку ситуації в агропромисловому комплексі області та напрацювати комплекс питань, вирішення яких значно спростить роботу аграріїв. “Я готовий до діалогу з вами, вирішувати у вищих органів влади проблеми, які вже не один рік створюють вам труднощі”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Володимир Гунчик також поділився власним баченням перспектив волинської аграрки. Зокрема, на його думку, для нашої області потужним поштовхом став би розвиток переробки сільськогосподарської продукції безпосередньо на місцях. Адже нині за межі Волині переважно експортується сировина, а не готова продукція. “На Волині в такому випадку залишаться зарплати, створяться нові робочі місця, наповнюватимуться бюджети, розвиватиметься торгівля”, - зауважив він.

Володимир Гунчик також наголосив, що пріоритетними нині для області є три напрямки розвитку: розвиток інфраструктури, сільського господарства та туризму.

У свою чергу, аграрії краю розповіли про головні труднощі, з якими їм доводиться чи не щодень зіштовхуватися. Зокрема, усі погодилися, що вже давно потребує спрощення процедура надання у користування земель резерву та запасу, процес реєстрації права оренди. Ці питання необхідно вирішувати на загальнодержавному рівні.

Волинські господарі також звернулися до голови облдержадміністрації з проханням врегулювати процеси закупівель, адже часто тендери на постачання продуктів у заклади бюджетної сфери виграють не виробники, тим більше місцеві, а посередники, які постачають неякісні харчі. Окрім того, нарікали на корупційні схеми в системі державних закупівель.

Також мова йшла про впорядкування цінової політики зернотрейдерів та відродження галузі молочного скотарства.

Володимир Гунчик за результатами розмови вже дав низку доручень керівникам профільних управлінь та відомств. Голова облдержадміністрації також наголосив, що завжди готовий до діалогу та чекає пропозицій від волинських аграріїв.

Окремо голова облдержадміністрації подякував волинським аграріям за патріотизм, громадянську позицію та небайдужість. Адже всі вони в міру власних сил допомагають українській армії, підтримують наших земляків у зоні АТО та їх родини тут - надають матеріальну допомогу та продукти харчування військовим, техніку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ