Валентина Загрева: Волинські заклади освіти - готові до нового навчального року

Валентина Загрева: Волинські заклади освіти - готові до нового навчального року

22.08.14 16:09 0 757
Волинські заклади освіти - готові до нового навчального року. Про це начальник управління освіти і науки ОДА Валентина Загрева поінформувала в ході колегії облдержадміністрації.

Цьогоріч вперше за парти сядуть 13 933 дитини, 37 308 дошкільнят відвідуватимуть дитячі садки, до того, ж там розпочнуть свою роботу 13 додаткових груп.

За її словами, наразі завершується підготовка навчальних закладів до стабільної роботи у зимовий період, активно застосовуються енергоощадні технології. Так, здійснено заміну понад півтори тисячі вікон та реконструкцію майже 3 км тепломереж. На ці цілі із загального та спеціального фондів бюджетів усіх рівнів вже спрямовано 40,5 млн грн.

Валентина Загрева розповіла, що у Турійському районі реалізовуються два проекти альтернативної енергетики – освітлення приміщень з використанням енергії сонця в загальноосвітніх школах сіл Бобли та Осьмиговичі. А у 8-ми освітніх закладах краю газові котельні переведені вже на тверде паливо, добудовано котельню й у Волинському ліцеї-інтернаті. Сільські школи краю на 70% обладнані теплими внутрішніми санітарними кімнатами.

Окремий акцент – забезпечення дітей якісним харчуванням. Усіма його видами буде забезпечено 99,3 % учнів, у тому числі стовідсотково харчуватимуться учні 1-4 класів, з малозабезпечених сімей, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування.

Окрім того, безкоштовні обіди у школах матимуть діти, загиблих військовослужбовців у зоні АТО, та - з родин мобілізованих. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик одразу ж дав доручення взяти на особливий контроль це питання.

Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації також поінформувала, що швидше за все, для економії енергоресурсів у зимовий період, школи області цьогоріч працюватимуть шість днів на тиждень, окрім початкової ланки та матимуть довші, ніж зазвичай, зимові канікули. Нині ведеться збір пропозицій від освітян. Володимир Гунчик зауважив, що відповідне рішення буде винесено на розгляд сесії облради, остаточний вердикт - за депутатським корпусом.

Також Валентина Загрева повідомила, що у волинських школах цьогоріч навчатиметься 60 дітей з родин переселенців. Ще 20 дошкільнят відвідуватимуть дитячі садки.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі під час ...
Наступна новина: Виявлено махінації з ...

КОМЕНТАРІ