Леонід Прус: Наше спільне завдання – створення системи упереджу вальних заходів, які б дозволили локалізувати негативні процеси в криміногенній ситуації

Леонід Прус: Наше спільне завдання – створення системи упереджу вальних заходів, які б дозволили локалізувати негативні процеси в криміногенній ситуації

22.08.14 17:48 0 814
У прокуратурі Хмельницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів краю щодо стану запобігання і протидії злочинності та корупції, за участі представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Участь у засіданні взяв голова обласної державної адміністрації Леонід Прус.

Він відмітив появу системної та комплексної роботи, на його думку стала відчутною тенденція до більш глибокої взаємодії у боротьбі зі злочинністю та корупцією на обласному рівні.

Більш принциповим стало реагування на звернення громадян, у тому числі на заяви і повідомлення про правопорушення.

«Наше спільне завдання – створення системи упереджу вальних заходів, які б дозволили локалізувати негативні процеси в криміногенній ситуації,» - сказав Леонід Прус.

«Поширеність корупції та інших злочинних проявів вимагає від нас об’єднати зусилля щодо попередження і розкриття злочинів, - звернувся до присутніх прокурор області Олег Синишин. – Адже в умовах, коли в країні відбуваються воєнні дії, на правоохоронні органи лягає подвійна відповідальність за захист потерпілих громадян і держави від неправомірних посягань».

Він зазначив, що завдяки спільним заходами правоохоронних органів Хмельниччини розкрито більше половини кримінальних правопорушень, не допущено росту загального рівня злочинності. Попри це, нерозкритими залишаються ще понад 3 тисячі крадіжок та грабежів. Недостатня увага приділяється профілактичній роботі із попередження злочинів, розповсюдженню у розважальних закладах алкоголю і наркотиків, фактам розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на гуманітарні програми.

Олег Синишин наголосив, що пріоритетом у діяльності правоохоронних органів області є скоординована протидія корупції, в тому числі її організованим формам. Із направлених цьогоріч до суду 25 обвинувальних актів у корупційних кримінальних провадженнях, третина – про одержання неправомірної вигоди. При цьому найбільша зафіксована сума хабара становить 3 тисячі доларів.

Прокурор області констатував виявлені поодинокі факти корупційних діянь у сфері освіти, при здійсненні державних закупівель. Водночас – жодного виявленого в галузі приватизації, охорони здоров’я, банківській системі.

За його словами, відсутня системність у викритті спецпідрозділами корупціонерів серед посадовців вищих категорій. Зі складених правоохоронними органами в поточному році 73 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення більше половини – про порушення вимог фінансового контролю. За наявності в області понад 8 тисяч державних службовців до адмінвідповідальності за корупцію притягнуто лише одного держслужбовця 6 категорії.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ