Волинська область: утрьох врятували життя хлопчика

Волинська область: утрьох врятували життя хлопчика

22.08.14 18:52 0 781
Рятуючись від щоденної спеки, волиняни у вихідні полюбляють відпочивати біля водойм разом із друзями. Нещодавно у селі Сирники дві сім’ї з дітками хотіли добре провести біля озера час, але відпочинок для однієї дитини ледь не закінчився фатально. Працівник ДСНС Віталій Прусак, Олег Москвич та ще один відчайдушний чоловік врятували з води 3-річного хлопчика.

Помічник начальника зміни з питань оперативного реагування оперативно-координаційного центру управління ДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Віталій Прусак відпочивав на озері із дружиною та дітками. Поруч були ще дві сім’ї з дітьми. Малеча гралася та бовталася у воді. Раптом Віталій почув жіночий крик, оглянувся – сусідка у розпачі благала порятувати дитя, яке втонуло. Чоловіки, які були на березі, стрибнули у воду, за ними кинувся і Віталій. Хлопчика знайшли та витягли на берег.

Незважаючи на те, що врятований не подавав видимих ознак життя, його рятівники не втрачали надії.

«Хлопчик був весь синій та без свідомості – розповідає Віталій Прусак. – У такому випадку для порятунку людини необхідно швидко провести штучне дихання і непрямий масаж серця. Ми двічі звільняли легені від води. Та все ж утрьох повернули малого до життя: батько дитини Олег Миколайович вдихав повітря з легень йому у рот, а я, разом з ще з одним чоловіком по-черзі, енергійно натискали на грудну клітку доки не з’явилися самостійні поштовхи серця потерпілого».

Коли малий почав дихати, а згодом і плакати, чоловіки полегшено зітхнули. Якраз на той момент прибула машина швидкої медичної допомоги, яку викликали відпочиваючі.

На щастя, цим трьом чоловікам вдалося зробити найголовніше – врятувати від загибелі дитину.

Шановні волиняни! Якщо Ви стали свідком випадку, коли під час будь-якої надзвичайної ситуації людина проявила мужність та героїзм при порятунку життя іншого громадянина, телефонуйте за номером у Луцьку 25-25-65, або повідомте за адресою: 43020, м. Луцьк, вул. Електроапаратна, 6, Управління ДСНС України у Волинській області.

Ви можете також надіслати лист електронною поштою на адресу прес-служби: press@vl.mns.gov.ua

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Шестеро травмованих в ...

КОМЕНТАРІ