У Львівській ОДА відбулася зустріч з делегацією представництва американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу

У Львівській ОДА відбулася зустріч з делегацією представництва американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу

22.08.14 14:04 0 724
21 серпня відбулася зустріч керівництва ОДА та представників депутатського корпусу Львівської обласної ради з делегацією представництва американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу.

Під час зустрічі президент об’єднання Лоуренс Лернер повідомив, що основна місія приїзду делегації в Україну – допомогти українському народу у боротьбі із зовнішнім агресором.

«Ми збираємо інформацію, в чому ми могли бути б корисні вам у цей непростий період. За останні три дні перебування в Україні ми вже мали зустрічі у низці міністерств у Києві. Основне прохання, яке отримали від влади України – як правильно протидіяти російській пропаганді, яка активно ведеться проти вашої держави. Ми вже розробили концепцію щодо вирішення цього питання, яка буде в скорому часі презентована. Важливим моментом нашої концепції є те, що її можна буде втілити без залучення бюджетних коштів», – зазначив Лоуренс Лернер.

Основне питання щодо спільної співпраці американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу та влади Львівщини, яке було обговорено під час зустрічі – це питання відновлення та збереження пам’яток культурної спадщини єврейського народу на території Львівської області.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини та культупних цінностей ОДА Андрія Левика, в області є близько 9 тисяч пам’яток культурної спадщини, серед яких чимало єврейських. Він розповів, що влада тісно співпрацює з єврейською общиною щодо відновлення цих пам’яток. Однак, на його думку, в перспективі було б добре прийняти спеціальну Програму зі спільного фінансування відбудови пам’яток єврейської общини.

Зі свого боку, один з представників делегації зазначив, що для розвитку туризму саме міста Львова необхідно більше уваги приділяти відновленню і охороні об’єктів культурної спадщини:

«Львів є справжнім культурним скарбом. І туристи з європейських держав, які часто мандрують, знають про ваше місто. Але вони б хотіли приїхати сюди щоб побачити відображення історії Львова в сучасності. Тому вам потрібно позбавлятися тих закладів громадського харчування , які розташовані на об’єктах історико-архітектурних пам’яток, а всі ці об’єкти активно відроджувати. Люди приїжджатимуть сюди щоб досліджувати своє коріння. Тим самим ви залучатимете велику кількість туристів, відтак збільшиться прибуток від туристичного бізнесу».

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили і низку інших питань щодо спільної співпраці. Це можливість відкриття почесного консульства Ізраїлю у Львові, сприяння у відкритті авіаліній між Львовом та Ізраїлем і США, допомога внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території Львівщини тощо.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ