Львівщина: «Велика вдячність батьківській громаді за значний вклад в підготовку шкіл до нового навчального року» – Олександра Небожук

Львівщина: «Велика вдячність батьківській громаді за значний вклад в підготовку шкіл до нового навчального року» – Олександра Небожук

22.08.14 17:00 0 879
Цього року у зв’язку з обмеженим бюджетним фінансуванням надзвичайно великі зусилля у підготовку шкіл до нового навчального року вклала батьківська громада.

Про це розповіла начальник департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук.

«Як приклад я вам можу назвати Пустомитівський район, де батьківських коштів на підготовку до навчального року було виділено 1.5 млн. грн. І це не остаточна сума. Також є Сокальський район – 650 тис. грн., Мостиський район – 800 тис. грн.», – зазначила Олександра Небожук.

Вона повідомила, що станом на 21 серпня є частина адміністративно-територіальних округів, в яких всі навчальні заклади вже підписали акти готовності до нового навчального року. Це м. Львів, Жидачівський, Бродівський, Городоцький, Мостиський, Пустомитівський, Самбірський, Сокальський, Старосамбірський, Турківський, Золочівський райони.

57 шкіл області замінили вікна на енергозберігаючі. В 4-х школах проведено ремонт котелень. Також ведуться роботи по облаштуванню внутрішніх вбиралень, які планується завершити в усіх школах області до кінця цього року.

Також Олександра Небожук розповіла про зміну структури навчального року. «Є рішення уряду про 30% економію газу. Кожна адміністративна одиниця області визначалася, яким чином вона може цю 30% економію газу досягнути. Як один із шляхів обговорюється зміна структури навчального року.

Зараз розпочалися громадські обговорення можливих змін. Міністерство освіти у листі надало орієнтовну структуру: початок навчання 1-го вересня, закінчення не пізніше 1-го липня і обов’язково 30 днів канікул. Все інше визначає самостійно навчальний заклад за погодженням з управлінням освіти» – розповіла Олександра Небожук.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ