Луцьк: «Ми провели благоустрій Теремнівських ставків, тепер необхідно, аби люди берегли їх у належному стані», – міський голова Микола Романюк

Луцьк: «Ми провели благоустрій Теремнівських ставків, тепер необхідно, аби люди берегли їх у належному стані», – міський голова Микола Романюк

22.08.14 14:36 0 757
Роботи з розчистки водойми почали виконувати весною цього року. відбулось підбиття підсумків виконання робіт з капітального ремонту моста і водоспускної споруди та благоустрою території Теремнівських ставків.

Реконструкцію цієї водойми не здійснювали ще з 80-х років, тож міський голова Микола Романюк дав доручення розробити проект розчистки річки Сапалаївка з недопущення підтоплення житлової та громадської забудови в центрі міста, а також реконструкцію Теремнівських ставків.

ТзОВ «Стир-Агробуд» розчистили від накопиченого за весь період експлуатації мулу, поглибили дно, розширили площу водного дзеркала.

Також підприємство «Транс-Міст» здійснило капітальний ремонт мосту. Тут встановлено спеціальний пристрій для регулювання рівня води у ставку.

Окрім цього, виконані роботи щодо влаштування монолітних плит, шлюзової камери, відкрилок, укріплено русло річки під мостом, зведено реконструкцію шлюзу та встановлено шандори, перильні огорожі оглядової площадки та мосту.

Подякувати усім, хто взяв участь у благоустрої Теремнівських ставків, та поспілкуватися з місцевими мешканцями завітав міський голова Микола Романюк.

Перед початком заходу священнослужителі УПЦ помолилися на березі водойми та освятили її.

Прийшов на берег водойми і її мешканець Водяний. Він подякував за очищення ставка, адже раніше у ній було багато рослинності. Також Водяний передав Степану Москвичу та Аркадію Терещуку, підприємство яких проводило роботи, символічний ключ від водойми. Потому він повернувся назад у свої володіння.

Міський голова Микола Романюк подякував будівельникам за роботу та зауважив, що задоволений якістю робіт. За його словами, очищено дно водойми, облагороджено береги та дамбу на вулиці Теремнівській.

Також він подякував своєму раднику Борисові Сороці, який тримав усі роботи на власному контролі.

«Не дивлячись ні на що, не дивлячись на складну ситуацію у державі, ми розпочали ці роботи та довели їх до завершення. Нам вдалося створити хороші умови для відпочинку людей. – це гарна рекреаційна зона. Єдине побажання до мешканців мікрорайону та усіх лучан, аби вони берегли і підтримували цей об’єкт у належному стані», – наголосив Микола Романюк.

Міський голова зауважив, що роботи ще не завершені, купальний сезон цьогоріч не відкриватимуть, адже необхідно облаштувати тут рятувальний пост.

Микола Романюк підсумував, що завдяки спільним зусиллям усі разом на Теремнівських ставках вдалося навели лад і створили гарне місце відпочинку для наших громадян.

Потому Микола Романюк вручив ряд почесних відзнак працівникам підприємств, які брали участь у проведені робіт з очищення та благоустрою водойми.

Мешканці району подякували Миколі Романюку та міській раді за наведений лад на території Теремнівських ставків.

На завершення заходу Микола Романюк привітав присутніх з наступаючим святом – Днем Незалежності та запросив прийти 24 серпня на Театральний майдан міста у вишиванках і взяти участь в урочистій академії та акції «Українська вишиванка», під час якої викладуть слово «Мир».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська ...

КОМЕНТАРІ