Луцьк: депутати вирішили підтримати медичні заклади міста

Луцьк: депутати вирішили підтримати медичні заклади міста

22.08.14 15:08 0 700
Відбулося засідання постійній комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Депутати Ганна Кравчук, Тетяна Деметьєва, Степан Цимбалюк розглянули питання «Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м. Луцька», з якого інформувала депутат міської ради Ірина Констанкевич. Доповідачка зазначила, що в умовах проведення в Україні АТО виникає необхідність надання комплексної допомоги, додаткових соціальних гарантій учасникам бойових дій АТО, членам їх сімей, сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, а також матеріально-технічної допомоги структурним підрозділам, що беруть участь в АТО. Поточна ситуація в Україні спричинила значне збільшення кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах із проблемами соціального, матеріального, психологічного характеру тощо. За словами Ірини Мирославівни, аналогічні програми вже прийняті в інших областях. Зокрема, Львівська міська рада планує витратити на підтримку учасників АТО та їх сімей понад п’ять мільйонів гривень. На реалізацію Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м. Луцька потрібно близько двох мільйонів гривень.

Члени постійної комісії також підтримали пропозиції щодо забезпечення лікувальних закладів медичними препаратами та засобами медичного призначення. Начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель повідомив, що у зв’язку зі подорожчанням ліків та затримками коштів Держказначейством у медичних закладах міста не вистачає медикаментів. За державний кошт купується лише найнеобхідніше, доводиться залучати добровільні внески громадян, ще частину медикаментів хворі купують за власні кошти. За словами Федора Кошеля, для належного виконання державних стандартів лікування, міську медицину потрібно дофінансувати на понад 900 тисяч гривень. Ще 750 тисяч треба на лікування переселенців зі східних областей України та сімей учасників АТО.

Тому члени комісії вирішили підготувати депутатське звернення до міського голови, управління фінансів та бюджету міської ради, Державного казначейства щодо вирішення названих проблем.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за добу ...

КОМЕНТАРІ