В Луцьку навчальні заклади готуються до роботи у новому навчальному році

В Луцьку навчальні заклади готуються до роботи у новому навчальному році

22.08.14 14:20 0 788
27 серпня депутати міської ради зберуться на 63-ю сесію. Попередньо усі питання порядку денного обговорюються під час засідань постійних комісій. на своє засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Участь у її роботі взяли депутати Анатолій Пархом’юк, Аскольд Пекарський та Григорій Пустовіт.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк поінформував про ситуацію із підготовкою закладів освіти до нового навчального року.

Належно підготовлені до роботи басейни НВК № 26, гімназії № 21 ім. М. Кравчука, ДНЗ № 11 та 13. У цьому році за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» завершено капітальний ремонт басейну КДЮСШ № 1. За співфінансування НЕФКО планується провести утеплення та модернізацію системи басейну гімназії № 21 ім. М. Кравчука. В ДНЗ № 11 проведено модернізацію системи басейну.

Олег Гребенюк повідомив, що завершуються роботи з влаштування п’яти футбольних полів зі штучним покриттям. Роботи проводяться за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Він наголосив, що у загальноосвітній школі № 12 буде облаштовано спортивний майданчик.

Начальник управління освіти зауважив, що виконуються енергозберігаючі заходи за співфінансування НЕФКО в гімназії № 21 ім. М. Кравчука, СШ № 5, НВК № 10, ДНЗ № 11 та 21. В ДНЗ № 11, 21, СШ № 5 встановлено систему автоматичного регулювання споживання тепла, планується встановити в гімназії №21 ім. Михайла Кравчука. Проведено заміну вікон та дверей на енергозберігаючі в СШ № 5, ДНЗ № 21, завершується їх встановлення в НВК № 10, гімназії № 21 ім. Михайла Кравчука. Замінено лампи розжарювання на енергоефективні в гімназії ім. М. Кравчука № 21, СШ № 5, НВК № 10, ДНЗ № 11, 21).

Також Олег Гребенюк зауважив, що у зв’язку з складною ситуацією з постачанням природного газу у нашу державу, пропрацьовуються варіанти коригування навчального процесу. За його словами, розглядаються різні варіанти, зокрема, збільшити зимові канікули до двох місяців, перенісши осінні та весняні канікули. Також можливо відпрацьовуватимуть навчальні години і у суботу. Остаточно ще рішення не прийнято. Олег Гребенюк зазначив, що направили відповідний лист у Міністерство освіти та науки, аби вони дали свої рекомендації.

Він наголосив, що учні 1-4 класів у жодному разі не навчатимуться у суботу.

Також члени комісії заслухали інформацію начальника відділу у справах сім’ї та молоді Олексія Веремійчика про стан літнього оздоровлення дітей. Він зауважив, що оздоровча кампанія триває. Остаточні її результати можна буде підбити у жовтні місяці. За його словами, застосовувалися різноманітні форми відпочинку та оздоровлення дітей.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ