влада та рятувальники краю постійно переймаються питаннями соціального забезпечення громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції

влада та рятувальники краю постійно переймаються питаннями соціального забезпечення громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції

22.08.14 19:13 0 872
20 серпня в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулося засідання Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщені з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

У заході взяло участь керівництво Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, Департаменту соціального захисту населення, представники Управління Державної міграційної служби області, Департаменту освіти і науки та Департаменту охорони здоров’я та інших структурних підрозділів Хмельницької облдержадміністрації. Також у режимі селекторного зв’язку до заходу долучились голови районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування.

На заході, під головуванням очільника Хмельницької області Леоніда Пруса, було розглянуто ряд проблемних питань щодо перебування на території області тимчасово переселених мешканців України з Луганської, Донецької областей та з АР Крим. В першу чергу були обговорені питання щодо соціального забезпечення та підготовки до роботи в осінньо-зимовий період об’єктів тимчасового розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС області Дмитро Бондар довів до присутніх, що станом на 20 серпня на території краю перебуває – 1770 переселенців, з них з АР Крим та м. Севастополя – 441 особа, з Луганської та Донецької областей – 1329 чоловік. Найбільше осіб розміщені у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута, Старокостянтинів, Ізяславському, Славутському, Дунаєвецькому та Полонському районах області. Повернулася до місць постійного проживання 121 особа, з них до Донецької області повернулося – 95 осіб, а до Луганської області – 26. Дмитро Володимирович також зазначив, що додатково на сьогоднішній день в Реєстрі житла для переселенців на території області визначений 91 об’єкт різних форм власності, на яких можливе розміщення 1266 осіб, з них: працездатних 247, дітей всіх категорій 849, інвалідів та людей похилого віку 90, хворих, що потребують стаціонарного лікування 80 осіб. Він ознайомив присутніх з інформацією про результати проведеного обстеження помешкань, у яких на даний час розміщені або можуть бути розміщені переміщені особи на предмет їх готовності до проживання у осінньо-зимовий період 2014-2015 року. Також, були озвучені проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Окрім цього, на засіданні регіонального штабу Директор Департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська окреслила проблемні питання щодо соціального захисту (виплат матеріальної допомоги) тимчасово переміщених громадян. Також у ході проведення заходу обговорені питання, що виникають при реєстрації на місці тимчасового перебування, влаштуванні дітей до навчальних закладів та надання медичної допомоги.

В свою чергу керівництво області заслухало доповіді голів районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування про виконання розпорядження голови облдержадміністрації щодо соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та наразі проживають на територіях районів Хмельниччини та у містах обласного значення. Заслухавши доповідачів голова обласної державної адміністрації Леонід Прус окреслив основні завдання для активізації роботи в даному напрямку та наголосив на важливості виконанні всіх покладених Президентом України та Урядом завдань щодо забезпечення соціального захисту громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції на Сході України.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ