Помилки відіграють ключову роль в успішному навчанні

Помилки відіграють ключову роль в успішному навчанні

23.08.14 17:52 0 821
Дослідники з Університету Джонса Хопкінса виявили, чому люди швидко вчаться на помилках. Наші спогади про помилку є ключем до швидшого навчання.

Про це розповідає Medical News Today.

Науковці зазначають: коли люди виконують завдання, їхній мозок порівнює кінцевий результат з очікуваннями. Ця інформація дозволяє людині ефективніше вирішити його наступного разу. Невеликі розходження між очікуваннями і реальністю називаються очікуваною помилкою. Засвоєння цієї інформації відбувається несвідомо.

Дослідники провели експеримент з джойстиком і парою крапок на екрані. Учасникам потрібно було направляти синю крапку до червоної, використовуючи джойстик. Проте, вони не могли бачити джойстик, який тримали у руках. Синя крапка іноді переміщалася в несподіваному напрямку, і тоді учасники мали змінити рух джойстика. Як правило, після кількох спроб їм вдавалося скорегувати рухи, і синя крапка досягала своєї мети. Вчені з’ясували: учасники швидше вчилися на невеликих помилках, які вели їх в одному напрямку, ніж на більших, які були менш послідовними. Вони не звертали уваги на ті помилки, які призводили до невдачі, і запам’ятовували маленькі й часті, які могли допомогти у досягненні мети.

Дослідник Реза Шадмер наводить приклад, як людина освоює нові моторні навички. Так, під час занять тенісом людина запам’ятовує рухи, а тренер поправляє її. Освоєння схожих завдань йде швидше, тому що тренер знає, на які помилки варто звернути увагу. В повсякденному житті роль тренера виконує наш мозок. Пам’ять на помилки під час навчання і факт, що мозок зіштовхується з помилками, дозволяють вчитися швидше. Висновки вчених можуть прискорити процес реабілітації багатьох пацієнтів, наприклад, людей після інсульту.

У майбутньому науковці планують зайнятися пошуками області мозку, що відповідає за цю здатність.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Турянський доручив ...
Наступна новина: Футбол: ...

КОМЕНТАРІ