Під антарктичними льодами знайшли розвинену екосистему

Під антарктичними льодами знайшли розвинену екосистему

23.08.14 19:43 0 787
Американські вчені представили перший докладний опис мікроорганізмів, що живуть у надрах Антарктиди.

Про це пише журнал Nature.

Під льодом Антарктиди (на глибині 800 метрів) виявили не просто сліди життя, але розвинену екосистему. У водах озера Вілланс живе як мінімум 3931 операційна таксономічна одиниця (видів і груп видів) мікроорганізмів. За даним секвенування ДНК, більшість з них становлять археї.

Джон Пріску з Університету штату Монтана і його колеги по проекту WISSARD вжили максимум запобіжних заходів, щоб забезпечити чистоту взятих зразків та їхній захист від бактерій з «великої землі».

Частина архей живе на енергії хімічних зв’язків амонію, використовуючи її для зв’язування двоокису вуглецю. Інша група виживає також за рахунок енергії вуглецю, що отримується з метану. Джерелом амонію та метану, на думку вчених, служить розкладання органічного матеріалу – рештки живих істот, що жили на території Антарктиди до того, як вона покрилася льодом.

Додатковим джерелом енергії для бактерій і архей, ймовірно, є лід, що тане.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на ринку по ...
Наступна новина: У Львівській області у ЛОДА ...

КОМЕНТАРІ