Перші двоє людей вилікувались експериментальною вакциною від вірусу Ебола

Перші двоє людей вилікувались експериментальною вакциною від вірусу Ебола

23.08.14 17:10 0 748
Світ нарешті побачив перші позитивні зміни у боротьбі з гарячкою Ебола, від якої не існувало вакцини. З лікарні в Атланті виписали двох американських лікарів, які проходили експериментальне лікування від смертельної хвороби.

Про це повідомляє CNN.

Останні результати аналізів 33-річного американського лікаря Кента Брентлі показали відсутність у його крові слідів вірусу. Брентлі лікувався експериментальним препаратом ZMapp. Разом з ним у лікарні Атланти перебувала його колега, 59-річна Ненсі Райтбол. Вона також була заражена смертельним вірусом і приймала ZMapp. Обоє лікарів покинуть лікарню Атланти 21 серпня.

Нагадаємо, що усіх інфікованих лихоманкою людей, як правило, ізолюють у спеціальні приміщення, щоб уникнути поширення вірусу.

За останнім даними, у результаті гарячки загинули вже 1350 осіб. Більшість жертв – це мешканці Ліберії, Сьєрра-Леоне та Гвінеї.

Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила боротьбу зі смертельною гарячкою вакцинами, що не пройшли клінічних досліджень. «Експерти дійшли консенсусу, що етично пропонувати неперевірені процедури, ефективність і побічні ефекти яких поки що невідомі, як можливе лікування», – заявили в організації.

Ебола – гостре вірусне захворювання, що має високий рівень смертності. Першими симптомами є гарячка, сильна слабкість, біль у горлі, м’язовий і головний болі, блювота, діарея, висипка, порушення функцій нирок і печінки, у деяких випадках внутрішні й зовнішні кровотечі.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ