У Кривому Розі багато таких же настроїв, як і в Донецьку, – учасник «Вільного мікрофона»

У Кривому Розі багато таких же настроїв, як і в Донецьку, – учасник «Вільного мікрофона»

23.08.14 16:10 0 774
Одесити запрошують на море, а в Кривому Розі борються із проросійськими настроями. Під час знімання народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK 16 серпня на Майдані Незалежності у Києві виступило чимало жителів із південних і східних областей, які розповіли про те, що відбувається, чим живуть люди в їхніх рідних містах.

Так, мешканець Кривого Рогу переконаний: влада повинна дбати про поширення і популяризацію національної ідеї в країні, давати відсіч інформаційному ворогові. Але кожен українець має займатися самоосвітою, інакше можна заблукати у настроях і процесах сучасного світу.

«У Кривому Розі багато таких же настроїв, як і в Донецьку, – розповів чоловік. – Люди не розуміють багатьох речей. І головна причина – в самих людях. Хто займається самовихованням, хто цікавиться історією, той не дозволить захопити місто, не впустить у нього ані сепаратистів, ані терористів».

Критично про свою маленьку батьківщину говорила і жінка середнього віку із Луганської області. На її думку, заселення регіону «непотребом» після війни доводиться пожинати тепер: «Донбас – это всегда была сборная. Съезжались зеки. Там нет единства, единой мысли, нет единого направления куда идти. Нет патриотизма». Хоча…

«У себя на родине, а я из города Счастье, мы помогаем украинской армии всем, чем можем. Мы готовим, мы шьем», – додала луганчанка.

Про те, як варто працювати із мешканцями Сходу і Півдня, з «Вільним мікрофоном» поділився чоловік із Запоріжжя. На його думку, в цих регіонах надто міцно вросла «радянщина», тож освітня робота тут вкрай потрібна.

«Советский Союз не слишком позначился на Львове, там сохранили украинскую историю. В Запорожье и Донецке этого нет, – наголосив він. – Что нужно сделать? Нужно созидать, а не разрушать. Создавать, делать что-то хорошее, говорить людям, что «украинский – это хорошо», а не «русский это плохо»».

А от хто не втрачає властивого їм оптимізму і спокою, то це одесити. «Это из-за нашого темперамента, – переконаний молодий житель Одеси. – Люди понимают, что начни нервничать, то сил не хватит. Все держат в себе. Но когда срываются, никому не позавидуешь».

«В Одесі зараз дуже спокійно, – доповнила хлопця одеситка. – Приїжджайте на наше море. Цього року відпочинок дешевший, нема росіян. Так що приїжджайте! Відкриємо сезон. Я ж бо саме за цими подіями цього року ще не купалася в морі».

А вже завтра, 23 серпня, трибуна проекту «Вільний мікрофон» працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Питання тижня звучатиме так: «Що означає для Вас слово «незалежність»? var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оркестр та ансамбль ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ