Військовий капелан зі Львова впродовж тижня підтримував бійців у зоні АТО

Військовий капелан зі Львова впродовж тижня підтримував бійців у зоні АТО

23.08.14 11:27 0 964
Cвященнослужитель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Андрій Хомишин впродовж тижня перебував у Луганській області поруч з бійцями Львівського батальйону територіальної оборони.

Як інформує відділ по роботі з громадськістю Львівського ОВК, на початку серпня о. Андрій звернувся до Львівського обласного військового комісаріату, коли вирішив поїхати на Схід, щоб духовно підтримати українських вояків. Там священику й посприяли у відправці в місце дислокації Львівського батальйону. Капелан розповідає, що у перші дні для молитов було встановлено стаціонарну каплицю. Там проводились щоденні богослужіння, багато військових сповідались та причащались. Спілкуванню з Богом сприяла особлива атмосфера у молитовному наметі, адже його облаштували іконами та вишитими рушниками самі ж військові. До слова, українські орнаменти передали львівським воякам доброзичливі люди зі Стрийщини, щоб ті відчували підтримку з дому.

Разом з отцем Андрієм поруч з військовими перебувало ще троє священиків – зі Львівщини, Тернопільщини та Коломийщини. Один з них підтримував бійців на блокпості. О.Андрій розповідає, що завдяки Господу його оминули критичні ситуації.

На запитання, чи страшно було їхати в зону бойових дій, священик впевнено відповів: «Ні, страху не було. Я просто точно знав, що маю там бути».

«Там, у гарячих точках, у військових виникає безліч питань. Їх хвилює питання життя і смерті, межі між обов’язком та гріхом, існування самого Бога. І за таких обставин вислухати, роз’яснити та підтримати – ось основні завдання військового капелана», – йдеться у повідомленні. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина вшанувала ...
Наступна новина: Про події 1991 року на ...

КОМЕНТАРІ