Рівненщина: «Я вижив! Тому що пристебнувся!»

Рівненщина: «Я вижив! Тому що пристебнувся!»

23.08.14 18:44 0 916
Саме під такою назвою працівники ДАІ Рівненщини провели тематичну акцію, яка була покликана привернути увагу водіїв до необхідності використання ременів пасивної безпеки.

Ремені безпеки є одним з найефективніших засобів попередження травмувань учасників дорожнього руху в автопригодах та зниження тяжкості наслідків ДТП. Однак такої думки додержуються, на жаль, далеко не всі водії.

Аби нагадати учасникам дорожнього руху про важливість використання пасків безпеки, днями працівники ДАІ Рівненщини спільно з журналістами місцевих телеканалів провели тематичні заходи під умовною назвою «Я вижив! Тому що пристебнувся!».

Під час акції інспектори ДАІ проводили профілактичні бесіди, в процесі яких розповідали водіям про тяжкість наслідків дорожньо-транспортних пригод. А на згадку роздавали тематичні буклети.

? У житті не раз траплялись випадки, коли саме ремінь безпеки зменшував наслідки пригоди, а можливо й рятував життя, ? каже водій з багаторічним стажем Сергій.

На жаль, переважна більшість водіїв та пасажирів не усвідомлюють важливості використання ременя безпеки за призначенням. Таке несерйозне ставлення водіїв можна пояснити їх нерозумінням необхідності використання пасивного захисту під час пересування автомобілем. Адже як показує аналіз дорожньо-транспортних пригод, вірогідність смертельного наслідку для водіїв, які користуються ременем безпеки, зменшується в 2,11 рази, а для пасажирів — в 3,1 від загальної кількості ДТП.

За статистикою, близько 60-70% смертельних наслідків ДТП сталися саме тому, що люди не скористалися ременями безпеки. Щодо поранених під час ДТП, то 84% від загальної кількості усіх травмованих, як правило, доставляються до медичних закладів з черепно-мозковими травмами, а застосування ременя безпеки практично виключає можливість травмування голови.

Правоохоронці нагадують: паски безпеки – це не елемент декору у салоні авто, а необхідний та ефективний засіб пасивної безпеки. Їх використання дозволяє звести до мінімуму тяжкі наслідки ДТП.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За підтримки ...

КОМЕНТАРІ