У Рівненській області запобігти необґрунтованим звільненням працівників вчили роботодавців у центрі зайнятості

У Рівненській області запобігти необґрунтованим звільненням працівників вчили роботодавців у центрі зайнятості

23.08.14 15:30 0 821
20 серпня спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості разом із представником Територіальної державної інспекції праці у Рівненській області провели семінар-навчання для роботодавців з питань запобігання необґрунтованим звільненням працівників. На семінар були запрошені роботодавці, які подали звіти про масове вивільнення працівників, а також голови профспілок.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями МЦЗ Маргарита Луцик повідомила, що основною метою заходу є упередити необґрунтовані звільнення працівників, наголос зробила на співпраці адміністрації з профспілками в частині захисту прав трудової людини.

Про заходи соціального захисту працівників, що підлягають звільненню, порядок реєстрації їх в державній службі зайнятості, а також про надання їм допомоги по безробіттю розповіла начальник юридичного відділу Ольга Рожко.

Перший заступник начальника Територіальної державної інспекції праці у Рівненській області Наталія Карп'юк поінформувала як запобігти необґрунтованим звільненням та як врегулювати трудові відносини у разі призову або вступу працівника на військову службу.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Світлана Бобрікова озвучила шляхи подальшого удосконалення співпраці центру зайнятості із роботодавцям щодо вирішення соціально-економічних проблем та зміцнення кадрового потенціалу підприємств.

Під час зустрічі учасники семінару отримали відповіді на всі запитання, що виникали, визначили доцільність проведення таких заходів, так як вони сприятимуть дотриманню роботодавцями вимог чинного законодавства, а також ефективність наявної співпраці з міською службою зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі орденом за ...

КОМЕНТАРІ