В Чернігівській області професіоналізм та злагодженість дій рятувальників допомогли ліквідувати масштабну пожежу за лічені години – Сергій Бочковський

В Чернігівській області професіоналізм та злагодженість дій рятувальників допомогли ліквідувати масштабну пожежу за лічені години – Сергій Бочковський

23.08.14 13:54 0 688
22 серпня о 10:42 спільними зусиллями черкаських рятувальників, Київського та Кіровоградського гарнізонів ДСНС України була ліквідована масштабна пожежа на залізничній станції “Городище”.

О 06:35 на станції внаслідок сходу з рейок 20 цистерн, стався розлив нафтопродуктів та загоряння 11 цистерн з локомотивом. Всього у складі потягу перебувало 35 цистерн.

До місця надзвичайної ситуації миттєво прибули місцеві рятувальники, які розпочали ліквідацію загоряння. Оперативно на станцію прибув Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, який особисто здійснював координацію дій з ліквідації надзвичайної ситуації.

Оперативно була встановлена взаємодія з МВС, Мінінфраструктури та Укрзалізницею щодо недопущення на станцію автомобільного транспорту та місцевих мешканців.

До ліквідації пожежі було залучено 46 одиниць техніки та 230 чоловік, з них від ДСНС України 36 одиниць техніки та 190 чоловік особового складу. Додатково залучено сили та засоби Київського та Кіровоградського гарнізонів ДСНС України у складі 6 пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах та пінний хід. Від Укрзалізниці до ліквідації пожежі залучено 3 пожежних потяги. Також до ліквідації пожежі долучилися і майбутні рятувальники - 50 курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

Як зазначає Голова ДСНС України Сергій Бочковський, ситуація ускладнювалася тим, що аварія сталася майже на станції. Поруч знаходився водовідвідний рівчак і мазут із цистерн одразу ж по рівчаку поширився на 300 метрів в бік житлових будинків.

“Пожежа охопила площу майже 1700 кв. метрів. Поряд зі станцією розміщені житлові будинки. Тому було прийнято рішення оперативно обмежити доступ вогню до будівель. Та все ж вогнем було знищено 2 житлові будинки та 4 споруди. Рятувальники вручну рили рівчаки, засипали піском мазут та попередили перекидання вогню на інші будівлі та споруди”, - повідомив Сергій Бочковський.

Жителі, що проживають поруч з місцем виникнення пожежі, негайно були евакуйовані на безпечну відстань. На місце події прибули також і психологи ДСНС України, які заспокоювали людей та надавали психологічну допомогу.

Завядки оперативним діям рятувальників, пожежа була локалізована о 09:50, повністю ліквідована о 10:42. Під час ліквідації загоряння пожежно-рятувальними підрозділами проводилися пінні атаки. Ще певний час пожежні засипатимуть місце ліквідації пожежі піском та проливатимуть місця можливого займання мазут.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський був вражений професійною роботою рятувальників та високо оцінив оперативність ліквідації пожежі.

“За чотири години рятувальникам вдалося ліквідувати таку масштабну надзвичайну ситуацію. Злагоджено спрацювали черкаські рятувальники. Особливо оперативно на місце прибули і київські та кіровоградські гарнізони ДСНС України. Злагодженість дій допомогли нам швидко впоратися з пожежею та запобігти її поширенню на велику площу”, - зазначив Сергій Бочковський.

За професіоналізм та вміння оперативно зреагувати на надзвичайні ситуації надзвичайної складності, одразу ж на місці ліквідації пожежі начальнику відділу реагування на надзвичайні ситуації, Горобцю Олексію Івановичу, було присвоєне звання полковника. Погони вручив особисту Сергій Бочковський та щиро подякував за відмінну службу. Також Голова ДСНС України вручив грамоту психологу ДСНС України Яценку Миколу Михайловичу, який ввесь час перебував з мешканцями та заспокоював їх.

Вдячні рятувальникам також і мешканці, що проживають поблизу станції. Вони були приємно здивовані тією кількістю рятувальників та техніки, які прибули для ліквідації пожежі. Саме завдяки оперативності рятувальників вдалося уникнути жертв.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ITF Туреччина. Фоміна та ...

КОМЕНТАРІ