Майже 15 тис. мешканців Сходу України вже повернулися до рідних домівок - Сергій Бочковський

Майже 15 тис. мешканців Сходу України вже повернулися до рідних домівок - Сергій Бочковський

23.08.14 23:47 0 720
Життя на Сході України поступово починає стабілізовуватися. Після звільнення міст Донбасу, люди, які тимчасово проживали у інших регіонах країни, повертаються до своїх домівок. Так, вже повернулося 14 тис. 847 мешканців Донбасу, з них 5 тис. 131 дитина, 598 інвалідів. Зокрема, у Донецьку область повернулося 12 тис. 517 людей, у Луганську - 1 тис. 706 людей. Про це повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

Як зазначає Голова Служби, для того, аби мешканці Сходу України, після повернення швидко увійшли у звичний ритм життя, наразі у Донецькій та Луганських областях активно працюють зведені загони рятувальників, які одразу ж після звільнення містДонбасу від терористів, розпочали відновлювальні роботи.

“Для виконання завдань з відновлення об’єктів життєзабезпечення, інфраструктури, соціально-значимих об’єктів та проведення очистки території від вибухонебезпечних предметів на території Донецької та Луганської областей від ДСНС України залучено

близько 240 чол. особового складу та понад 70 од. техніки, у тому числі: два зведених загони ДСНС що виконують завдання з відновлення життєдіяльності міста Слов’янська Донецької області; міст Лисичанська, Сєверодонецька та Рубіжне Луганської області та прилеглих до них територій. Рятувальники працюють цілодобово аби якнайшвидше відновити інфраструктуру міста”, - повідомив Сергій Бочковський.

Голова ДСНС України також зауважив, що на території Донбасу, рятувальники вже розібрали 92 завали будинків, вивезли 2861 тонну зруйнованих будівельних матеріалів, розчистили 114,6 км. доріг та вулиць від сміття, 3550 кв. м. територій від уламків та будівельних конструкцій. Відновлено 390 кв.м. покрівель будівель та огорож.

“Крім того, наразі ведуться роботи щодо відновлення життєзабезпечення Луганщини.Так, нині зведений загін Міжрегіонального центру швидкого реагування (місто Ромни Сумської області) на чолі з полковником служби цивільного захисту Сергієм Біляєвим у Лисичанську відновлює одну з головних транспортних артерій міста – “Томашівський”. Рятувальники вже пофарбували у жовто-блакитний колір 80 метрів огороджувальних металевих конструкцій мосту. Також ведуться роботи щодо відновлення роботи дитячого садка “Світлячок” – рятувальники засклили 300 кв.м. вікон, стелять дах, відновлюють дитячі майданчики”, - сказав Голова Служби.

Рятувальники також опікуються питанням доставки гуманітарної допомоги для жителів східних областей: мешканці регіону вже отримали більше 1300 тонн продуктів харчування та речей першої необхідності.

Психологи ДСНС України постійно здійснюють поквартирний обхід та надають психологічну допомогу жителям. Так, вже здійснено обхід більше 400 квартир з метою надання психологічної та інформаційно-консультативної допомоги. Зокрема, психологічну допомогу отримали 244 осіб, інформаційно-консультативну – 192 особи.

На території Донбасу також працюють піротехнічні підрозділи ДСНС України. З початку виконання робіт (з 6 липня 2014 року) виявили та вилучили 12955 од. боєприпасів, з них: артилерійських снарядів - 939; мінометних мін – 948; бойових гранат та мін - 1367; реактивних боєприпасів - 259; інших вибухонебезпечних предметів – 9442.

Як зауважує Сергій Бочковський, “неприємні сюрпризи” від терористів рятувальники знаходять всюди – у кущах, на території шкіл, дитячих садків, під завалами будівель.

“У зв'язку з початком навчального року, силами піротехнічних розрахунків зведеного загону ДСНС України у Донецькій області проводиться огляд території всіх навчальних закладів м. Слав'янськ, а саме 25 загальноосвітніх шкіл, 26 дитячих садків та позашкільних навчальних закладів на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Наразі піротехніки обстежують територію ЗОШ № 19”,- повідомив Сергій Бочковський.

Роботи з відновлення інфраструктури міст ще тривають.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ