на території спортивного комплексу ГУ ДСНС для дітей з Луганщини рятувальники провели показову акцію «Рятувальник Рівненщини» ,

на території спортивного комплексу ГУ ДСНС для дітей з Луганщини рятувальники провели показову акцію «Рятувальник Рівненщини» ,

23.08.14 11:48 0 722
22 серпня в Рівному на території спортивного комплексу ГУ ДСНС у Рівненській області для дітей, які оздоровлюються у літньому таборі відпочинку «Сигнал», рятувальники провели показову акцію «Рятувальник Рівненщини».

Майже 40 дітей, в тому числі понад 10 хлопчиків та дівчаток з Луганщини, мали змогу відчути себе в ролі справжніх рятувальників, посидіти за кермом пожежних автомобілів, роздивитись зблизька усе рятувальне обладнання та устаткування спецавтомобілів. Дітлахи фотографувались поруч з технікою, роздивлялись та примірювали бойове спорядження, в яких працюють вогнеборці. Рятувальники розповідали малечі про те як працює та чи інша техніка та відповідали на сотні питань, які сипались від дітей, мов горох. Бійці чергового спеціального-аварійно рятувального відділення продемонстрували присутнім в дії спец обладнання, яке використовується при наданні допомоги при дорожньо-транспортних пригодах та ліквідації надзвичайних ситуацій. Крім того, співробітниками групи піротехнічних робіт було продемонстровано макети вибухонебезпечних предметів часів Першої та Другої світових війн, які найбільше трапляються на території Рівненщини. Також юні громадяни мали змогу за допомогою водяного пожежного ствола ліквідувати умовну пожежу.

Працівники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, продемонстрували дітлахам виступ спортсменів-рятувальників збірної команди області з пожежно-прикладного спорту після виступу якої діти щиро нагородили спортсменів аплодисментами. Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності нагадали дітям основні правила безпеки, яких потрібно дотримуватись вдома, на вулиці, в лісі та що слід робити, коли знайшли предмет, схожий на боєприпас. Також для дітей було проведено цікаві конкурси на одягання бойового спорядження вогнеборці та на знання правил безпеки життєдіяльності, а на кінець святкового дійства усі присутні отримали смачні подарунки у вигляді морозива.

На заході були присутні Голова обласної ради Михайло Кириллов, голова районної ради Володимир Пилипчук та тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про події 1991 року на ...
Наступна новина: У Тернополі ринок біля ...

КОМЕНТАРІ