Сергій Машковський: «Понад 810 дітей із сімей переселенців повинні бути зараховані до навчальних закладів Житомирщини»

Сергій Машковський: «Понад 810 дітей із сімей переселенців повинні бути зараховані до навчальних закладів Житомирщини»

23.08.14 22:44 0 778
Про це зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський 22 серпня під час розширеної колегії управління освіти і науки облдержадміністрації.

«Особлива увага має бути зосереджена на навчанні дітей із сімей переселенців з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей. Треба створити для них належні умови у здобутті якісної освіти. Нині на Житомирщині перебуває понад 810 таких дітей різного віку. Всі вони без зволікань повинні бути зараховані до дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів. Кожна дитина має відчути нашу підтримку. Всі будуть забезпечені підручниками та харчуванням. Такої ж допомоги потребують діти, батьки яких перебувають у зоні АТО, отримали поранення чи загинули під час бойових дій на сході України», – зауважив очільник області.

Сергій Машковський також повідомив, що нинішній навчальний рік розпочнеться першим уроком на тему «Україна – єдина країна».

«Він має стати поштовхом до подальшої роботи з об’єднання наших дітей, педагогів, батьків довкола спільної цінності – територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства, розв’язання проблем шляхом загальнонаціонального діалогу. Під час навчально-виховного процесу важливо донести до учнів та формувати у них переконання про непорушність державного суверенітету та незалежності України», – пояснив посадовець.

Участь у роботі колегії також брали голова обласної ради Віталій Француз, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, представники профільних структурних підрозділів у районах і містах області та члени освітянського активу Житомирщини.

Засідання відбулося одразу після підсумкової колегії Міністерства освіти і науки України, яку провів профільний Міністр Сергій Квіт у режимі відео-конференції з представниками регіонів. Її учасники обговорили, передусім, підсумки минулого навчального року та плани на найближче майбутнє.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ