На Львівщині працює спеціальна моніторингова місія ОБСЄ з питань нацменшин

На Львівщині працює спеціальна моніторингова місія ОБСЄ з питань нацменшин

23.08.14 14:27 0 784
Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні в рамках своєї спостережної роботи на Львівщині зустрілись із заступником голови Львівської облдержадміністрації Юрієм Підлісним.

Під час зустрічі спостерігачі Стате Віталій, Сара Бонотті та Антон Агафонов цікавились життям і діяльністю національних меншин, їхніми організаціями та товариствами, вивчали ставлення українців та аналізували те, чим живуть національні меншини на Львівщині.

Також їх цікавив тип стосунків та механізми налагодження співпраці між місцевою владою та національними меншинами, а саме, які заходи вживає місцева влада для запобігання можливим негативним тенденціям.

За словами Юрія Підлісного Львівщина завжди славилась толерантністю до нацменшин і надалі ця політика як України, так і місцевої влади, буде спрямована на мирне співіснування нацменшин з місцевим населенням.

Водночас спостережна місія торкнулась історичних аспектів, які стосуються проживання національних меншин на території Львівщини.

Представники місії ОБСЄ висловили побажання продовжити консультації на ці теми та взяти участь у традиційних зустрічах представників національних меншин та місцевої влади.

Зазначимо, місія представників ОБСЄ з питань нацменшин буде тривати до березня наступного року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ООН сприятиме пошуку ...

КОМЕНТАРІ