Міський голова Микола Романюк: «Не зважаючи на складну фінансову ситуацію, ми намагаємося розвивати медицину міста»

Міський голова Микола Романюк: «Не зважаючи на складну фінансову ситуацію, ми намагаємося розвивати медицину міста»

23.08.14 15:01 0 706
Минулоріч, перед Днем Незалежності відбулося відкриття першої черги амбулаторії загальної практики - сімейної медицини на вул. Привокзальній. Це дало змогу наблизити медичну допомогу до мешканців Привокзального мікрорайону.

Протягом року сусідами амбулаторії загальної практики - сімейної медицини був пункт швидкої медичної допомоги. Нещодавно вони переїхали у інше приміщення і у звільнених кімнатах розпочали проводити ремонтні роботи.

ж в цю амбулаторію завітали міський голова Микола Романюк, депутат міської ради Ганна Кравчук, начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель, керівники медичних закладів міста, аби оглянути проведені роботи та поспілкуватися з колективом установи.

В амбулаторії працює чотири лікарі загальної практики - сімейної медицини, два педіатри та акушер-гінеколог. Отримувати первинну медико-санітарну допомогу тут мають можливість 10 000 населення Привокзального мікрорайону (8000 дорослих та 2000 дітей).

Міський голова Микола Романюк відзначив, що у цьому закладі створені усі необхідні умови для отримання мешканцями Привокзального мікрорайону первинної медичної допомоги. Тут будується нове житло, збільшується кількість родин з дітками. Тож для них створені усі умови.

Микола Романюк зазначив, що необхідно додати ще певне обладнання, і робота у цьому плані ведеться. На жаль, за його словами, через фінансовий стан не вдалося зробити більше для медичних закладів, але наступного року ситуація покращиться. «З січня має запрацювати програма Світового Банку, і ми для амбулаторій міста отримаємо сучасне обладнання. Це допоможе медичним працівникам у їхній роботі», – наголосив він.

Також Микола Романюк розповів, що міська влада намагається розвивати і підтримувати лікувальні заклади. Для цього поряд з коштами міського бюджету залучаються й фінанси і самих центрів первинної медико-санітарної допомоги та спонсорів. Зокрема, в амбулаторії на вулиці Привокзальній за допомогою АТ «СКФ Україна» обладнано гінекологічний кабінет.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель додав: «Практика показує, що 75-80 % громадян отримують необхідний обсяг послуг на первинному рівні. Якщо необхідна консультація вузького спеціаліста чи додаткова діагностика, то таких пацієнтів направляють у поліклініки чи лікарні». За його словами, лучани задоволені роботою амбулаторій, адже їм не потрібно їхати через усе місто до поліклініки і сидіти там у черзі. Він наголосив, що планують продовжувати роботи із створення амбулаторій у всіх мікрорайонах міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На запрошення голови ...
Наступна новина: Звернення Волинської ради ...

КОМЕНТАРІ