В Чернівецькій області актуальна телепередача за участю працівників ДАІ

В Чернівецькій області актуальна телепередача за участю працівників ДАІ

25.08.14 13:07 0 744
Працівники ДАІ та телеглядачі державного телеканалу «Буковина» поспілкувались у прямому ефірі програми «Реалії» на тему безпеки дорожнього руху.

Гості Чернівецької державної телерадіокомпанії — тимчасово виконуючий обов’язки начальника УДАІ УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Вадим Сушинський, старший інспектор з особливих доручень УДАІ Анатолій Дронь та інспектор УДАІ Василь Душинський — представили телевізійній аудиторії цьогорічні результати роботи ДАІ Буковини, розповіли про актуальні проблеми у сфері безпеки дорожнього руху, відповіли на численні питання громадян.

За словами В.Сушинського, завдяки профілактичним заходам вдалось дещо стабілізувати ситуацію на автошляхах області. Зокрема, по кількості ДТП з потерпілими спостерігається зниження майже на 11% (162 ДТП у минулому році і 134 у нинішньому). Травмованих учасників дорожнього руху також менше —172 у минулому році і 162 у нинішньому, кількість загиблих у ДТП — 22, як і минулого року.

Втім, за характеристикою важкості ДТП цьогорічна статистика свідчить про ріст автомобільних аварій саме цієї категорії.10 людей загинуло у трьох надважких аваріях. Минулого року таких трагічних епізодів не було. Це спонукає замислитись над причинами ДТП. Головні з них — недотримання правил маневрування, перевищення швидкості та керування транспортними засобами у нетверезому стані. Загалом, нетверезі за кермом становлять 20%. Є підстави вважати,що зусиллями дорожньо-патрульної служби, яка виявляє подібні факти, попереджено чимало ймовірних аварійних ситуацій на дорогах.

Відповідаючи на пропозицію одного з телеглядачів щодо активнішого поповнення бюджет за рахунок штрафів, накладених на водіїв, полковник Сушинський зазначив, що ця сума становить понад 4 мільйони гривень. Однак, зауважив він, суть не у збільшенні кількості оштрафованих, а у профілактиці, попередженні правопорушень на автошляхах, над чим і працює Буковинська автоінспекція.

Безпеку дорожнього руху забезпечують 260 працівників ДАІ. Обмежена кількість особового складу дає можливість одночасно працювати у Чернівцях лише трьом нарядам дорожньо-патрульної служби, один з яких, фактично, постійно займається оформленням дорожньо-транспортних пригод. Тому зауваження телеглядачів ,які ремствували на те, що автоінспекція недостатньо бореться в обласному центрі з порушеннями правил паркування, з одного боку справедлива, а з іншого проблема загострюється і відсутністю належної кількості екіпажів ДАІ, і інфраструктурними особливостями старого міста, де питання парковок є комплексним, потребує адекватних рішень місцевої влади і, звичайно ж, коштів.

Попри те, Державтоінспекція впроваджує сучасні технології стеження за дорожнім рухом, що підвищує інтенсивність контролю за його безпекою. На дорогах державного значення запроваджено використання приладів типу «Гарпун» та «Трукам»,розміщених у антивандальних ящиках. Через інтернет-мережу дані передаються на ноутбуки екіпажів ДПС. Це, зокрема, допомагає виявляти тих, хто перевищує встановлену швидкість.

В області 7 місць концентрації ДТП, з яких 6 у Чернівцях. Встановлено 5 камер відеоспостереження, які у цілодобовому режимі здійснюють нагляд за дорожнім рухом. Збільшення кількості відеокамер — одна з технологічних перспектив у роботі ДАІ.

Гості телепрограми поділилися з глядачами цікавими спостереженнями. За аналітичними висновками фахівців, 80% порушень правил дорожнього руху скоюють водії транспортних засобів, 20% — пішоходи. Ото ж, усім учасникам дорожнього руху слід проявляти взаємну повагу один до одного, а водіям не треба забувати про те, що у будь-якій ситуації пішохід є незахищеним на дорозі чи вулиці.

У контексті військових дій, які тривають на сході України учасники телепередачі розповіли про участь буковинських автоінспекторів у антитерористичній операції. у місті Щастя Луганської області перебуває друга група у кількості 15 осіб на п’ятьох автомобілях дорожньо-патрульної служби. Перший буковинський загін з 12-ти службовців уже виконав відповідальне завдання на блок-постах. Посилено також контроль за рухом автотранспорту в області. Цьому сприяють 5 стаціонарних постів на головних напрямках. Контроль за ситуацією працівникам ДАІ допомагають здійснювати співробітники територіальних районних відділень міліції. Спільно вони перевіряють транспортні засоби, аби не допустити ввезення в область зброї, вибухівки, наркотиків. Фіксується увесь потік транспорту який в’їжджає і виїжджає з Буковини.

Працівники ДАІ взяли на замітку окремі повідомлення телеглядачів, які стосувались організації дорожнього руху за конкретними адресами, перевезення гравію, культури водіїв громадського транспорту, тощо.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ