На Хмельниччині міліціонери та банкіри Кам'янця-Подільського об'єдналися проти шахраїв

На Хмельниччині міліціонери та банкіри Кам'янця-Подільського об'єдналися проти шахраїв

25.08.14 16:58 0 746
13 серпня за ініціативи міського відділу міліції відбувся круглий стіл з представниками банківських установ міста. Міліціонери і банкіри зібралися, щоб обговорити спільні заходи щодо протидії шахраям, які в своїх схемах використовують банківські картки, зокрема, при зміні пін-кодів та безготівковому розрахунку.

— З розвитком Інтернету і появою так званих «віртуальних магазинів», де можна зробити замовлення з комп’ютера на отримання товару поштою, розширилося і поле діяльності для шахраїв. Щоб здійснити оплату в Інтернет-магазинах, достатньо вказати реквізити банківської картки. Отже, будь-який витік індивідуальної інформації несе потенційну небезпеку. Способів дізнатися реквізити карти у власника існує безліч. І цим активно користуються шахраї, — зазначив т.в.о. начальника Кам’янець-Подільського МВ Віталій Козярук. — Найчастіше працює схема купівлі-продажу товарі в Інтернеті, коли вимагають повну передоплату при розрахунку банківськими карточками. Так, минулого року за сім місяців зареєстровано 20 таких фактів. Сума матеріальних збитків кам`янчан — 87 486 гривень. Цьогоріч за аналогічний період маємо 42 провадження і збитки — 193 120 гривень. Акцент в профілактиці змінено саме на роз’яснювальну роботу — доведення до громадян схем шахрайств. Щотижня відповідна інформація друкується в ЗМІ. Однак це не завжди дає бажаний результат. А процес розслідування таких злочинів за новим КПК досить затяжний.

Майже годину тривало обговорення проблеми. Слід зазначити активність та конструктивність керівників банків. Результатом круглого столу стало рішення розробити відеоролики, які будуть запускатися в банкоматах при спробі змінити пін-код. Також будуть виготовлені плакати, брошури, наклейки з відповідним змістом, які розповсюджуватимуться безпосередньо в банківських установах.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ