Йосиф Ситник: «Замість пільг – учасники АТО повинні отримувати грошову адресну допомогу»

Йосиф Ситник: «Замість пільг – учасники АТО повинні отримувати грошову адресну допомогу»

25.08.14 14:37 0 746
«Несправедливо вважати, що людина з міста і з села, коли отримує пільги на безкоштовний проїзд, отримує однакову соціальну захищеність. Той, хто живе у селі зазвичай набагато менше користується транспортом, зокрема комунальним. Так само як і з пільгами за комунальні послуги: можливо хтось живе у Карпатах і у нього немає вдома газу, водопостачання та водовідведення. Тому, облдержадміністрація ініціюватиме грошову адресну допомогу учасникам АТО».

Про це під час прийому громадян у Бродах сказав перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

Більшість мешканців, які прийшли на прийом, піднімали питання подій на сході України. Матері та дружини військових 24 механізованої бригади звернулись до Йосифа Ситника з проханням клопотати перед Міністерством оборони України про надання їхнім синам та чоловікам тимчасової відпустки.

Перший заступник голови ОДА зазначив, що держава та громади повинні допомагати родинам військових, які беруть участь в АТО. «Зараз на Львівщині призвано понад шість тисяч чоловіків. Облдержадміністрація ініціюватиме розроблення програми для безкоштовного харчування у школах дітей військовослужбовців. Також повинна бути знята оплата за перебування дітей у дитячих садочках», – повідомив Йосиф Ситник.

Україна отримала, нову категорію ветеранів – ветерани російсько-української війни. Вони повинні отримати окремий статус у суспільстві. Йосиф Ситник нагадав, що Голова Держземагенства України Сергій Рудик доручив керівникам територіальних органів земельних ресурсів безкоштовно надати земельні ділянки військовослужбовцям АТО. На Львівщині вже зроблено моніторинг таких потенційних земельних ділянок. Йосиф Ситник повідомив, що для вирішення цього питання військовослужбовці чи їх близькі повинні звертатись у сільську, селищну чи міську раду за місцем прописки.

Також перший заступник голови ОДА повідомив, що на державному рівні напрацьовується програма щодо комплексного будівництва квартир для учасників АТО. Планується, щоб кошти для цих будинків покривались через механізм за рахунок державного, обласного та місцевих бюджетів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ