У Львівській області хочемо до своїх- у рідний батальйон

У Львівській області хочемо до своїх- у рідний батальйон

25.08.14 15:12 0 787
Бійці батайльону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», поранені під час виконання бойового завдання, одужують у лікарні швидкої медичної допомоги.

Начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія та його заступник полковник міліції Андрій Карпінець відвідали у лікарні молодших сержантів міліції Степана Василенка та Івана Яцейка, поранених у зоні АТО.

Обидва бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» отримали поранення під час спецоперації по зачистці будинку у одному з селищ Луганської області.

«Наша група розділилась на дві підгрупи, коли нас почали обстрілювати. Працювали з автоматичної та снайперської зброї. Я відчув, що куля потрапила мені в ногу, впав, але зумів сам накласти собі жгут. Відразу командир батальйону підїхав на автомобілі і вивіз мене і ще двох поранених бійців з лінії вогню», - розповідає Іван Яцейко, котрий отримав наскрізне поранення у ліву ногу.

Окрім Івана під час операції було поранено ще двох бійців – Степана Василенка та Володимира Поповича.

«Я побачив сепаратиста, котрий наводив на мене автомат. Але я був у касці і бронежилеті, тому він цілився мені у шию, а куля потрапила у плече і розтрощила ліву лопатку. Разом з іншими пораненими з лінії вогню мене вивіз командир батальйону. А потім у каретах швидкої допомоги нас доставили у лікарню в Лисичанськ. Там мені зробили операцію. Лікарі ставились до нас дуже добре. Зі Львова за нами приїхав реанімобіль з нашими міліцейськими лікарями і вони привезли нас до Львова», - розповів Степан Василенко.

Третій поранений під час операції боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» молодший сержант міліції Володимир Попович від отриманого поранення помер. 19 серпня його поховали у рідному селі на Жидачівщині.

«Володю ми поховали. Нажаль, лікарі не змогли врятувати йому життя. Наказом міністра внутрішніх справ України двоє поранених та ще 15 бійців батальйону «Львів» представлені до державних нагород. Ще один, Володимир Попович – посмертно», - зазначив начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

У лікарні швидкої медичної допомоги для поранених бійців створили усі умови для найшвидшого одужання. За словами хлопців, почуваються вони добре, усім забезпечені, хочуть повернутись до своїх бойових товаришів – у рідний батальйон.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ