У Львівській області війна забирає найкращих

У Львівській області війна забирає найкращих

25.08.14 15:44 0 659
У рідному селі Монастирець Жидачівського району Львівської області 19 серпня, поховали героя – правоохоронця Володимира Поповича, котрий загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО.

Володимир Попович – боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», молодший сержант міліції. На службу прийшов добровільно, як тільки почув про формування підрозділу. Пройшов вишкіл і відправився разом з товаришами у зону проведення антитерористичної операції.

«Золотий був хлопець. Ніколи не жалівся. Ми прийшли у батальйон одночасно, потрапили у один взвод. Оскільки він з Жидачівщини, а я з Самбірщини – спілкувались спочатку як земляки, а потім як товариші по зброї. Володя ніколи не відмовлявся від завдань, завжди сумлінно виконував накази – і його ім.’я назавжди залишиться у списках нашого батальйону» - розповів бойовий товариш загиблого молодший сержант міліції Роман Барсукевич.

Як тепер відомо, 25-річний Володимир Попович отримав смертельне поранення під час виконання бойового завдання.

«Це була спецоперація. Бійці батальйону «Львів» повинні були зачистити одне з містечок на сході України. Але потрапили у засідку, з якої їх обстріляли з стрілецької зброї та з гранатометів. У тому бою було поранено трьох бійців батальйону. Проте поранення, які отримав Володя виявились смертельними» - розповів начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

На похорон зібралось кілька сотень людей. Багато хто приїхав з сусідніх сіл та з інших районів. Були представники місцевої влади та дуже багато міліціонерів практично з усіх підрозділів на чолі з Дмитром Загарією. Вони приїхали віддати останню шану герою. Труну з тілом несли бойові побратими Володимира Поповича – бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

«Особи терористів, котрі обстріляли наших хлопців під час виконання того завдання вже встановлені. Ми докладемо усіх зусиль, щоб вони поплатились за це. А щодо Володимира – війна забирає найкращих. Так сталось і цього разу» - розповів виконуючий обов’язки командира батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Зореслав Каїнський.

Родичі загиблого розповідають, що Володимир завжди хотів служити у міліції і як тільки випала така нагода, одразу ж з неї скористався. Нагадаємо, Володимир Попович – боєць батальйону «Львів», перший правоохоронець з Львівщини, котрий загинув у зоні АТО на сході України. Наказом міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова молодший сержант міліції Володимир Попович посмертно представлений до високої державної нагороди.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині діти ...
Наступна новина: Буковина: на Заставнівщині ...

КОМЕНТАРІ