Правоохоронці Львівщини скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо незаконного видобутку гравію

Правоохоронці Львівщини скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо незаконного видобутку гравію

25.08.14 18:07 0 767
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю у взаємодії з прокуратурою у Старосамбірському районі викрили зловмисників, які незаконно добували екскаватором піщано-гравійну суміш у заплавах місцевої ріки.

Двох місцевих мешканців було викрито коли вони незаконно видобували екскаватором та завантажували на вантажівку піщано-гравійну суміш яка використовувалась як будівельний матеріал. Варто зазначити, що цей піщано-гальковий матеріал відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

До того ж, видобуток гравію у гірських річках діючим законодавством заборонено, так як це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Матеріали кримінального провадження передбаченого за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України скеровані на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Ужгородщині молода ...

КОМЕНТАРІ