Сергій Машковський: «Ми маємо забезпечити харчуванням усіх учнів початкових класів і дітей пільгових категорій»

Сергій Машковський: «Ми маємо забезпечити харчуванням усіх учнів початкових класів і дітей пільгових категорій»

25.08.14 13:08 0 679
Виступаючи на розширеній колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, голова облдержадміністрації Сергій Машковський значної уваги надав питанню організації харчування школярів Житомирщини.

«З нового навчального року ми маємо забезпечити харчуванням 100 % учнів початкових класів і дітей пільгових категорій. У тих 48-ми школах, де відсутні їдальні, школярів треба забезпечити буфетною продукцією», – акцентував очільник області.

Виконання відповідних заходів постійно контролюватимуть представники влади районів і міст Житомирщини, а також керівництво освітньої галузі області.

Разом із тим, особливу увагу, за словами Сергія Машковського, необхідно зосередити й на організації харчування дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

«У минулому навчальному році Міністерство соціальної політики України невчасно провело тендерні торги. У зв’язку з цим майже три місяці близько 34-х тисяч дітей із північних районів області не отримували гаряче харчування, – зазначив посадовець, наголосивши: – Тому нам треба докласти всіх зусиль, аби у новому навчальному році харчування дітей цієї категорії розпочалося з 1 вересня та було якісним, збалансованим і повноцінним».

Разом із тим, голова облдержадміністрації відзначив, що ефективним є здешевлення дитячого харчування за рахунок овочів і фруктів із місцевих господарств. Відтак, на його переконання, Житомирщина має повернутися до цієї практики.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ