Росія хоче далі вводити в Україну свою «допомогу»

Росія хоче далі вводити в Україну свою «допомогу»

25.08.14 16:29 0 693
Москва заявила в суботу, що «підтверджує намір продовжити співпрацю з Міжнародним комітетом Червоного Хреста в зусиллях для надання гуманітарної допомоги мешканцям Південного Сходу України, потреба в якій зовсім не відпала». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Наша допомога й далі потрібна», – мовиться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

Росія також висловила «задоволення» тим, що попередня партія її «гуманітарної допомоги для Південного Сходу України» «доставлена за призначенням».

«На всіх етапах підготовки і проведення акції російські представники перебували в тісній взаємодії з керівництвом і працівниками МКЧХ, ретельно виконували їхні рекомендації», – стверджують також в МЗС Росії.

Раніше в суботу вантажівки російського «гуманітарного конвою», які у п’ятницю без згоди Києва й МКЧХ незаконно в’їхали до України, повернулися назад до Росії без будь-якого контролю з українського боку чи з боку міжнародних організацій. При цьому, за даними Ради нацбезпеки й оборони, вантажівки конвою, що в’їхали до України напівпорожніми, були використані для викрадення й вивезення до Росії обладнання кількох українських оборонних підприємств, що наразі перебувають на підконтрольній сепаратистам території.

У п’ятницю Росія ввела свій «гуманітарний конвой» на територію України без оформлення українськими митними і прикордонними органами більшості його автомашин і попри протести Києва. Також, на порушення раніше досягнених міжнародних домовленостей, конвой вирушив без супроводу Червоного Хреста. В Україні і у світі висловили різку критику цього порушення Росією міжнародного права.

Росія у своїй пропаганді заявляє про проблеми «Південного Сходу України», хоча насправді такі гуманітарні проблеми існують лише на частині території двох областей, Луганської й Донецької, які наразі ще захоплені підтримуваними Росією збройними сепаратистами – вони відмовляються приймати допомогу з України для населення цих територій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Не тратьте марно гроші
Наступна новина: Юна ужгородка отруїлась ...

КОМЕНТАРІ