США підтверджують звільнення журналіста Кертіса, захопленого у Сирії

США підтверджують звільнення журналіста Кертіса, захопленого у Сирії

25.08.14 15:38 0 687
Захоплений у Сирії американський журналіст Підер Тео Кертіс був відпущений бойовиками угруповання, пов’язаного з «Аль-Каїдою», які воюють проти режиму президента Башара аль-Асада. Цю інформацію підтвердив держсекретар США Джон Керрі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кертіс був звільнений за посередництва уряду Катару за кілька днів після того, як в інтернеті з’явилося відео на якому бойовик угруповання «Ісламська держава» страчує американського журналіста Джеймса Фолі.

Влада Катару припускає, що Підера Тео Кертіса утримувала не «Ісламська держава», а інше угруповання, яке відкололося від «Аль-Каїди».

Британія заявляє, що близька до визначення, як припускається, британського громадянина, які вбив Фолі.

Посол Британії у Вашингтоні Пітер Вестмакотт повідомив, що британська влада використовує спеціальне обладнання, щоб знайти вбивцю журналіста, який на відео говорив з лондонським акцентом.

9 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста.

Джеймс Фолі був викрадений у Сирії у листопаді 2012 року невідомими озброєними людьми.

Дії «Ісламської держави» засудила низка лідерів світової спільности, зокрема США, Німеччини, Британії та Франції.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

«Ісламська держава» є войовничим угрупованням, яке підтримує жорстку лінію ісламського халіфату. Його бойовики захопили значні територію в Іраку і Сирії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ