У Луганську проблеми з продуктами і питною водою – Червоний Хрест

У Луганську проблеми з продуктами і питною водою – Червоний Хрест

25.08.14 18:15 0 751
У Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) заявили, що Луганськ потребує гуманітарної допомоги, оскільки у місті завершуються запаси медикаментів і продуктів, є проблема з питною водою. Про це йдеться в заяві комітету, оприлюдненій на його сайті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У МКЧХ повідомили, що вийшли на зв’язок з групою своїх фахівців у Луганську, але у місті і далі лишаються проблеми зі зв’язком.

У комітеті наголосили, що намагаються розширити географію своєї присутності на Донбасі, щоб оцінити гуманітарні потреби регіону. У МКЧХ кажуть, що намагаються проводити переговори з представниками угруповання «Луганська народна республіка» щодо безпечного доправлення у Луганськ української гуманітарної допомоги.

«Це можливо лише у випадку, якщо всі сторони конфлікту поважатимуть гарантії безпечного доправлення», – зазначили в МКЧХ.

У комітеті водночас повідомили, що «місцева влада почала розподіл допомоги, отриманої від Росії 22 серпня». «У той же час збройне насильство на вулицях міста викликає стурбованість щодо спроможності людей безпечно зібратися у місцях видачі допомоги», – наголосили в організації.

Раніше цього тижня вантажівки з російським «гуманітарним конвоєм» самовільно перетнули український кордон. У СБУ такий крок назвали «прямим вторгненням в Україну». Російська сторона заявила, що вдалася до такого кроку, бо «деякі товари в цьому конвої могли зіпсуватися».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: в ...
Наступна новина: Управління ДСО в ...

КОМЕНТАРІ