У Рівненській області намагався дати хабар у сумі 2000 гривень працівникам ДАІ, щоб поїхати далі

У Рівненській області намагався дати хабар у сумі 2000 гривень працівникам ДАІ, щоб поїхати далі

25.08.14 16:18 0 877
Працівники ДАІ Рівненщини затримали водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння та щоб уникнути відповідальності намагався передати їм 2000 гривень хабара.

22 серпня близько 20-ї години під час несення служби інспекторами взводу ДПС ДАІ для обслуговування стаціонарного поста №3, на автодорозі Київ-Чоп, поблизу міста Корець, за порушення Правил дорожнього руху, а саме перевищення встановленої швидкості, було зупинено автомобіль «FORD TRANSIT». За кермом автомобіля перебував 27-річний житель Львівської області. Під час перевірки документів та спілкування з водієм правоохоронці помітили, що у водія присутні явні ознаки наркотичного сп’яніння. В присутності двох свідків йому було запропоновано проїхати в медичний заклад на освідчення, на що водій погодився. Наркотичне сп’яніння – такий висновок зафіксували в протоколі медичні працівники, обстеживши водія.

Під час складання адміністративного протоколу за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, аби уникнути відповідальності, водій запропонував та передав інспекторам ДАІ грошові кошти в сумі 2000 гривень. Процес передачі грошей працівниками ДАІ було відзнято на відеокамеру. На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу Корецького РВ УМВС України в Рівненській області. Дані купюри були вилучені в присутності понятих, зібрані всі відповідні матеріали. Автомобіль доставлено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів.

Відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч1 статті 369-2 Кримінального кодексу України.

Наразі водій чекає рішення суду. За керування транспортним засобом в стані сп’яніння йому передбачено штраф в сумі від 3400 до 5950 гривень, або позбавлення права керування на строк від одного до двох років, окрім того, за дачу хабара працівникам міліції йому загрожує обмеження волі на строк від двох до п’яти років.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: На Львівщині ще одного ...

КОМЕНТАРІ