Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції затримали автокрадія

Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції затримали автокрадія

25.08.14 13:43 0 734
З неприємностей розпочався ранок для 37-річного тернополянина. Вийшовши у двір свого будинку, чоловік побачив, що його автівка сильно пошкоджена і відчинена. За допомогою звернувся до працівників міліції.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Тернопільського міськвідділу міліції Петро Гукалюк, із заявою про крадіжку автомобіля марки «ВАЗ-2107» до правоохоронців звернувся 37-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що як завжди залишив свою автівку на ніч в дворі будинку, а вже вранці виявив її відчиненою та побитою. За словами заявника, з салону нічого не зникло, натомість задня частина машини була сильно пошкодженою. Потерпілий оцінив збитки у дві тисячі гривень.

Міліціонери провели огляд місця події, вилучили відбитки пальців. І вже невдовзі встановили особу крадія. Ним виявився 24-річний житель села Варваринці Теребовлянського району. З’ясувалося, що молодик перебуває на випробувальному терміні покарання за вчинення крадіжки.

Як стало відомо, підозрюваний, потрапив до салону чужої автівки через задні дверцята, які були погано зачинені. Вирвавши проводи із замка запалювання, завів двигун, натиснув на педаль газу. Однак, від’їхавши кілька метрів, не впорався з керуванням та в’їхав у стовп. Автівка заглохла. Завести двигун горе-водієві більше не вдалося і він втік з місця пригоди.

Наразі щодо крадія-невдахи розпочато кримінальне провадження за статтею 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом). За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Крім того, молодому чоловікові доведеться відбувати і попереднє покарання, випробувальний термін якого він порушив. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Гірське і Попасне ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ