Рівненщина: на Дубровиччині оштрафували чоловіків, які незаконно видобували "сонячне каміння"

Рівненщина: на Дубровиччині оштрафували чоловіків, які незаконно видобували "сонячне каміння"

25.08.14 16:42 0 855
Шість тисяч вісімсот гривень штрафу призначено Дубровицьким районним судом 22-річному мешканцю Дубровицького району та таку ж суму 44-річному жителю Сарненського району за порушення правил охорони або використання надр.

У березні 2014 року в урочищі «Заволокай», що неподалік села Ясинець Дубровицького району правоохоронці виявили та затримали 22-річного Андрія та 44-річного Миколу, які за попередньою домовленістю порушуючи законодавство України, самовільно, без отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без акту, що засвідчує гірничий відвід, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку, за допомогою мотопомпи заводського виготовлення, шляхом гідророзмиву ґрунту, здійснили видобуток каміння бурштину-сирцю, який відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

– Відносно чоловіків слідчі Дубровицького РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр), – повідомив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Родзін. – З’ясувавши всі обставини, справу скерували до Дубровицького районного суду.

У судовому засіданні старателі повністю визнали свою вину у вчиненому та щиро розкаялись. Суд визнав чоловіків винним у вчиненні цього кримінального правопорушення та призначив їм покарання у вигляді штрафу в розмірі 6 800 гривень кожному. При цьому, речові докази: мотопомпу заводського виробництва, пожежні рукави, водозабірний шланг та бурштин-сирець суд конфіскував у власність держави.

Катерина СЕМЕНЮК,

Дубровицький РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернівці – за мирне небо ...
Наступна новина: Прикордонники відзначили ...

КОМЕНТАРІ