На Рівненщині триває операція "Пірати"

На Рівненщині триває операція "Пірати"

25.08.14 15:18 0 860
З 14 серпня по четверте вересня правоохоронці проводитимуть активні оперативно-розшукові та профілактичні заходи із виявлення та документування протиправної діяльності суб’єктів господарювання, окремих осіб та членів організованих злочинних груп, що спеціалізуються на вчиненні злочинів у сфері охорони авторського і суміжних прав, з використанням всесвітньої мережі Інтернет.

Міністерство внутрішніх справ приділяє максимум уваги проблемі, яка останнім часом набула актуальності як для нашої держави, так і для більшості іноземних держав – це незаконне використання або розповсюдження аудіовізуальних творів і комп'ютерних програм за допомогою телекомунікаційних мереж та всесвітньої системи загального доступу Інтернет. Основною причиною розвитку та набуття зазначеним явищем загрозливих масштабів убачається соціально-економічна ситуація в країні, а також значний попит на таку продукцію. Криміногенна ситуація на цьому напрямку залишається складною.

Правоохоронці наголошують, що виготовлення, відтворення, збут та розповсюдження контрафактної (фальсифікованої) інформації передбачають кримінальну відповідальність згідно статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). За незаконне розповсюдження інформації, з порушення авторських і суміжних прав передбачена кримінальна відповідальність згідно статті 176 Кримінального кодексу України (Порушення авторського права і суміжних прав). Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від 3500 до 255000 гривень, а в за окремими частинами статей навіть позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ