У Рівненській області дубенські правоохоронці разом з вдовою вшанували пам'ять загиблого міліціонера

У Рівненській області дубенські правоохоронці разом з вдовою вшанували пам'ять загиблого міліціонера

25.08.14 19:24 0 768
22 серпня – день пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. З цієї нагоди керівництво Дубенського міського відділу міліції відвідало вдову загиблого на службі співробітника Петра Володимировича. Чоловік Галини Григорівни Ільченко помер при виконанні службових обов’язків у 1997 році в 43-річному віці.

На той час майор міліції Петро Ільченко служив старшим дільничним інспектором міліції у селищі міського типу Смига. Починав він свою офіцерську кар’єру зі служби в ДАІ. Потім були інші підрозділи та посади в органах внутрішніх справ. Куди тільки не закидала його міліцейська служба. Побував він і в Чорнобилі. На третій день після вибуху реактора на Чорнобильській АЕС Петра Володимировича відрядили до Чорнобиля. Одного разу під час затримання небезпечних злочинців його порізав один із затриманих. Ніщо не минає марно. Серце Петра Володимировича Ільченка не витримало, і у 1997 році він помер під час несення служби. Його смерть стала важким ударом для дружини.

— Він ніс службу в самому пеклі, — зі сльозами на очах згадує Галина Григорівна. — Мені Петро не розповідав про подробиці служби. Було заборонено владою. А тоді люди не знали нічого про Чорнобильське лихо. Та перебування у радіоактивній зоні не минуло безслідно для здоров’я мого чоловіка. Радіація підірвала здоров’я Петра і вкоротила йому віку. А до того ще й додалися безсонні ночі на службі.

Жінка каже, що якби не місцеві правоохоронці, то не знає, чи змогла б перенести горе.

— Завжди допомагають долати життєві труднощі співробітники міліції, — продовжує вдова. — Про мене пам’ятають і у міському відділі, і в обласному управлінні міліції. Допомагають морально і матеріально. Надають поміч у вирішенні побутових проблем.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дубенського МВ УМВС Леонід Михалко напередодні цієї журливої дати відвідав Галину Григорівну, щоб вручити вдові посильну допомогу та вшанувати пам'ять її чоловіка. Адже правоохоронці ніколи не забувають рідних і близьких тих, хто загинув при виконанні службових обов’язків.

Олеся Шевченко,

Дубенський МВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ